Shamoun och Nanasi uttagna till U21-landslaget

8 november, 2022 | Nyhet

Assisterande U21-förbundskaptenen Andreas Pettersson har tillsammans med P20-förbundskaptenen Tomas Turesson tagit ut en trupp på 26 spelare till kommande novembersamling.Bland de uttagna spelarna har hälften erfarenhet från U21-landslaget sedan tidigare medan de resterande 13 spelarna är debutanter i denna första U21-trupp. Med från Kalmar FF är Noah Shamoun och Sebastian Nanasi.

– Det är alltid spännande med uppstarten av ett nytt U21-landslag och att börja bygga laget inför vad som komma skall. Målet med samlingen är att skapa relationer till varandra och utveckla spelet så mycket som möjligt. Men det här är uppstarten av en process med en lång U21-cykel framför sig, där spelarna och laget kommer att utvecklas under tiden, säger Andreas Pettersson.

Till novembersamlingen har endast spelare födda 2002-2003 tagits ut då P04-landslaget EM-kvalar i Norrköping under samma period. Det står två träningslandskamper på schemat. Först väntar Danmark 17 november och sedan Azerbajdzjan 20 november. Båda matcherna spelas i Belek, Turkiet.

Hela truppen hittar ni via denna länken!

Annons