Sju snabba frågor till Eric Stefansson

13 augusti, 2009 |

Hemsidan tog pulsen på Eric Stefansson, ordförande i Gefle IF:s officiella supporterklubb Sky Blues, inför lördagens match på Fredriksskans.

Hemsidan tog pulsen på Eric Stefansson, ordförande i Gefle IF:s officiella supporterklubb Sky Blues, inför lördagens match på Fredriksskans.

1. Hur har er säsong varit hittills?
– I nuläget ligger vi på en sjunde plats i tabellen och vi var som vanligt bottentippade innan säsongen började. Därför är detta klart över förväntan.
 
2. Hur är läget inför matchen?
– Vi kommer från två raka segrar så självfötroendet på topp. I nuläget ser det endast ovisst ut för Hasse Berggren som varit skadad en tid.
 
3. Vad är dina förväntningar inför matchen mot Kalmar?
– Självklart är Kalmar FF borta en av dom svårarste uppgifterna att ta sig an i serien, men som sagt är det med gott mod truppen åker ner till Småland. Jag tror vi kommer att få se ett kompakt Gefle som förhoppningsvis stoppar Kalmars tidiga anstormning och sedan kunna äta sig in i matchen.

4. Vilken/vilka spelare ska Kalmar se upp med?
– Yannick Bapuba som gjorde två mål senast mot Elfsborg, han är riktigt glödhet just nu. Några andra att se upp med är dom två hårt jobbande anfallarna Daniel Westin och Alexander Gerndt och inte minst Jonte Berg som är livsfarlig vid fasta situationer.

5. Vilken/vilka Kalmarspelare fruktar ni mest?
– Självklart Rasmus Elm, nu är han ju avstängd. Därför kommer jag inte just nu på någon annan.

6. Hur tror du säsongen kommer att gå för båda lagen?
– Kalmar kommer att vara med ända in och slåss om guldet medan Gefle kommer att sluta mellan placering 6-10.

7. Hur tror du matchen slutar?
Svar: 1-1

Annons