Småland kryssade i Cup Byggnads

18 januari, 2013 |

Småland spelade 1-1 mot Halland i slutspelet av distriktspojkturneringen Cup Byggnads

På fredagen spelade Smålandslaget, spelare födda 1996, oavgjort 1-1 mot Halland i slutspelet av distriktsturneringen Cup Byggnads i Växjö. Målskytt för Småland blev Ellis Colum, till vardags i IFK Värnamo.

I den småländska matchtruppen fanns inte mindre än sex spelare från Kalmar FF, där tvillingarna Johan och Sebastian Ramhorn (bilden) blev sent inkallade. Fem av KFF-spelarna spelade också hela matchen och det var Johan Ramhorn, Sebastian Ramhorn, Herman Sillerström, Jacob Johansson och Jakob Rydberg. Taif Sultan satt hela matchen på bänken.

Småland hade med sig en 1-0-ledning in till paus och så långt såg det bra ut. Men i andra halvlek var Halland det bättre laget och fick också till en kvittering.

– Vi gör väl ingen höjdarmatch, men med dagens resultat är vi med i högsta grad inför mötet med Halland på söndag. Oavsett utgången i deras match mot Örebro imorgon kommer allt avgöras på söndag, säger Peter Boström, spelarutbildare i Småland.

Matchen mot Örebro spelas på söndag med avspark klockan 17:00 i Växjö Tipshall. Endast gruppsegraren går vidare till semifinal i Cup Byggnads som avgörs 23 februari och 10 mars.