Nu släpper vi nyutgåvan av En resa i bilder genom hundra år

25 september, 2023 | Nyhet

Redan idag kan du förbeställa ditt exemplar av nyutgåvan av boken ”En resa i bilder genom hundra år”. Boken beställs via denna länken och kommer till Guldfågeln Arena den 3 oktober.

Information om boken
Följ med på en hundraårig resa med Kalmar FF. Den börjar på den tiden då föreningen hette Göta och höll till på gamlaidrottsplatsen.Den tar oss till det första avancemanget till allsvenskan 1949, vidare till 70-talets alla sportsliga framgångar och till slut fram till pricken över i, det allsvenska guldet 2008. Historien om stadens stolthet kan börja. Boken består av unika bilder från en 100-årig resa.

Förord från författarna
När vi hösten 2009 fick erbjudandet att skriva och producera Kalmar FF:s hundraårsbok kände alla
tre en enorm stolthet. Det är med stor respekt vi tagit oss an historien om regionens mest älskade förening. Tidigt gjorde vi klart med föreningen om att boken skulle gestaltas med hjälp av klassiska, unika och härliga foton genom hundra år.

Att hitta alla dessa fantastiska foton har varit ett fascinerande arbete. Vi har sökt efter foton i Kalmar läns museums arkiv och besökt äldre FF-stjärnor och deras släktingar. Vi har letat efter äldre fotografer och deras släktingar via folkbokföringen samt suttit många timmar hos legendariska Kalmarfotografer i vår jakt på unika foton.

Hoppas ni känner samma glädje som vi gjort, när ni tar del av Kalmar FF:s spännande hundraåriga historia.

/Mats Billmark, Klas Palmqvist och Pelle Friberg

Annons