Söderqvist avgjorde premiären med två mål

30 mars, 2014 |

Det blev seger för Hasse Eklund i första tävlingsmatchen med Kalmar FF 2-1 (1-0) mot BP

Kalmar FF kunde åka hem från Grimsta IP med tre härliga poäng i bagaget efter att Måns Söderqvist gjort båda Kalmars mål.

1-0 kom till i den 19:e spelminuten på en snabb omställning efter en BP-hörna. Det var Ismael som startade anfallet genom att snabbt skicka upp till Jonathan Ring som tog sig fram till mittplan innan han serverade Måns som kom med hög fart och fri med Vazgec gjorde han inga misstag utan placerade snyggt in ledningsmålet.

Andra halvlek var knappa nio minuter spelad när Ring återigen spelade fram till Söderqvist. Den här gången med en elegant skarvning av Emin Nouris inspel och Söderqvist var lika kall den här gången mot Vazgec, med en elegant chipp satte han 2-0.

Efter målet fick Brommapojkarna en snabb reducering och startade en intensiv jakt på ett kvitteringsmål.

Kalmar FF höll undan halvleken ut och nu ser vi med tillförsikt fram mot hemmapremiären mot Åtvidaberg måndagen den 7 april.

Glädjen efter dagens premiärsegern mattas dock av det besked vi nås av från Helsingborg där en DIF-supporter avlidit innan match. Kalmar FF:s tankar går till hans familj och till Djurgårdens IF en dag som denna!

Matchfakta och Hasse Eklunds kommentar efter matchen hittar du här.