Söderqvist: ”Gäller att gå ut med rätt inställning”

2 mars, 2013 |

Måns Söderqvist inför söndagens cupmatch mot Nyköpings BIS

Han har fått stort förtroende av Nanne Bergstrand och startat samtliga försäsongsmatcher. Men fortfarande står han utanför målprotokollet.

Måns Söderqvist inför söndagens cupmatch mot Nyköpings BIS

Han har fått stort förtroende av Nanne Bergstrand och startat samtliga försäsongsmatcher. Men fortfarande står han utanför målprotokollet.

När Kalmar FF i morgon startar upp tävlingssäsongen med cupmöte mot Nyköpings BIS på Rosvalla IP finns Måns Söderqvist återigen med i startelvan och trots att det inte ännu har lossnat framåt är han nöjd med försäsongen.
– Det har fungerat bra för både mig och laget och jag tycker det har sett bra ut spelmässigt enda sedan vi startade upp försäsongen med två matcher här hemma i Kalmar. Det har rullat på bra så det känns bra, säger Måns Söderqvist innan han klev på bussen med destination Nyköping på lördagseftermiddagen.

Även om Måns Söderqvist inte är känd som någon större målskytt så är det många som hoppas att det ska lossna ordentligt den här säsongen. Själv tar han förväntningarna från alla supportrar med ro.
– Det återstår att se under säsongen. Jag gillar att passa fram till andra och det viktigaste är att vinna matcher. Vem som gör målen spelar faktiskt mindre roll och jag känner mig inte orolig över att det inte har lossnat ännu, säger Söderqvist.

Du har spelat både centralt i en släpande roll och ute till vänster. Vad trivs du egentligen bäst?
– Jag tycker det har fungerat bra på båda positionerna, men om jag måste välja så spelar jag hellre centralt där jag kan komma rättvänd mot motståndarens backlinje.

Skönt att tävlingssäsongen äntligen startar igång?
– Absolut. Det är alltid roligare att spela om poäng, så på så sätt sätt taggar man till lite extra.

I morgon väntar match mot Nyköpings BIS i Svenska Cupen. Hur ser du på det nya upplägget av cupen med gruppspel?
– Det återstår att se hur utslaget av upplägget blir, men jag är i alla fall positiv till att tävlingssäsongen redan nu startar igång.  

Hur går dina tankar inför matchen
– För oss gäller det att gå ut med rätt inställning till uppgiften och spela vårt spel. Bara för att de spelar i en lägre division så betyder det inte att det kommer att bli en lätt match. Jag skulle nog säga tvärtom, Nyköping kommer säkert ha en grym inställning till matchen och att ställa ut skorna kommer verkligen inte att fungera. Det kommer att krävas ett hundraprocentigt jobb från hela laget om det ska vägen.

Annons