”Speciellt att få göra sitt första allsvenska mål ”

30 augusti, 2020 | Nyhet

I kvällens match kom första allsvenska målet för Kalmar FF:s anfallare Alexander Ahl-Holmström. Ett mål som inte bara gav en poäng. Det gav också en välbehövlig skjuts för självförtroendet inför fortsättningen.

– Det var mycket känslor och oerhört speciellt att få göra sitt första allsvenska mål. Man har väntat på det länge och krigat hårt för det. Då blir det känslosamt. Jag är van vid att göra mål och är aldrig nöjd när man går av planen mållös. Det har varit jobbigt att jaga det första allsvenska målet. Därför var det skönt att sätta dit den idag och givetvis betyder det mycket för självförtroendet, säger Alexander Ahl-Holmström.

Kvitteringen innebar 3-3 med ungefär tio minuter kvar att spela i en svängig match på Tele2 Arena.

– Man visste inte riktigt vad som skulle hända. Med lite tur kunde vi fått med oss tre poäng men så som matchutvecklingen blev ser jag ändå det som en vunnen poäng. Givetvis blir man sugen att gå hårt för 4-3 i slutet. Samtidigt får man inte vara dum. Vi möter ett starkt lag och det gäller att vara smart.

Nu väntar ett kortare landslagsuppehåll med några dagars vila. Sedan väntar en viktig bortamatch mot Helsingborgs IF på Olympia den 9:e september.

– Vi krigar på som vanligt, tar med oss den här poängen och bygger vidare inför kommande matcher. Jag tycker vi har förtjänat mer och det kan bli bra. Nu har vi ledigt tisdag, onsdag och torsdag under nästa vecka. Sen kör vi igen, säger Alexander Ahl-Holmström.

Annons