”Spelarna har jobbat väldigt hårt”

6 juli, 2024 | Nyhet

Imorgon kl.14:00 är det dags för återstarten av Allsvenskan där Kalmar FF möter AIK på Friends Arena i omgång 13 av Allsvenskan. Vi tog ett kort snack med assisterande tränaren Jens Karlsson för att höra hur tankarna går inför morgondagens match.

AIK – Kalmar FF
Imorgon, söndag, kl.14:00, Friends Arena
Allsvenskan, omgång 13

KALMAR FF:S ASSISTERANDE TRÄNARE JENS KARLSSON OM

Tiden som har gått under uppehållet
–  Jag tycker att tiden har använts på ett bra sätt. Det har ju varit en hel del som vi har velat jobba igenom och jag tycker att vi kommit en bra bit på väg. Spelarna har jobbat väldigt hårt och varit duktiga på att till sig budskapen. 

Morgondagens motståndare: AIK
–  Ett AIK som säkert kommer ändra på några saker med tanke på att de har ny tränare men som också kommer vara väldigt mycket som AIK brukar vara. Jag skulle tro att de kommer använda sig av lite mer rotationer och vara lite mer benägna att hålla i bollen än de varit tidigare. Men sen blir det säkert en hel del inlägg och längre bollar från dem. Vi räknar med att de kommer vilja starta matchen i ett högt tempo, försöka få med sig publiken och trycka ner oss djupt. Så vi måste vara påkopplade från start. 

Lägret på Ekerum förra helgen
– Givetvis var det väldigt viktigt att få spela matcher. Att spelarna fick möjlighet att testa det vi har jobbat med på träningarna i matchsituationer. Det var väldigt värdefullt och gav oss en hel del svar på vad vi behöver jobba mer med. Sen var det också bra att vi fick så mycket tid tillsammans utanför planen. En möjlighet att svetsa samman gruppen ännu mer och att få tid att gå igenom lite av de nya idéerna kring hur vi ska spela. 

Vad blir viktigt för vår del under morgondagen?
– Nummer ett är att vi är påkopplade från start och genom hela matchen. Att vi inser att vi måste jobba extremt hårt för att förtjäna att få den matchbilden vi vill ha. Spelmässigt tror jag att det blir väldigt viktigt för oss att vi klarar att hota bakom AIK:s backlinje. Att vi klarar att få ner de på egen planhalva så mycket som möjligt. Defensivt hoppas jag att vi kan vara aggressiva och att vi kan få till en hel del bollvinster högt upp. 

Annons