”Spelarna har visat en fantastisk passion”

17 september, 2018 |

Under måndagen väntar match mot Dalkurd på Guldfågeln Arena. En viktig match för båda lagen där Dalkurd slåss för nedflyttning och där Kalmar FF hoppas kunna ta möjligheten att haka på i övre halvan av tabellen. Vi tog en pratstund med Kalmar FF:s tränare Henrik Rydström för att höra hur han ser på kvällens uppgift.  

Under måndagen väntar match mot Dalkurd på Guldfågeln Arena. En viktig match för båda lagen där Dalkurd slåss för nedflyttning och där Kalmar FF hoppas kunna ta möjligheten att haka på i övre halvan av tabellen. Vi tog en pratstund med Kalmar FF:s tränare Henrik Rydström för att höra hur han ser på kvällens uppgift.  

– Dalkurd har bytt tränare, förändrat sitt spel och fått in en del nya spelare sedan sist vi möttes. Det laget vi tog oss an i våras är inte samma lag längre. Jag ser de som ett hårt jobbande kollektiv med ett kompakt försvarsspel. Känslan är också att de har ett större fokus på att vinna bollen än att ha bollen själva. Men det finns en hel del spelskicklighet i laget och för oss gäller det att vara medvetna om den förändringen som de har genomgått den senaste tiden. 

Min känsla är att kvällens drabbning kan bli ganska lik den matchbilden vi fick se i den senaste hemmamatchen mot Örebro. Delar du de tankarna?
– Det är klart att det kan bli en sådan typ av match. I synnerhet om vi får tryck på dem. Men min känsla är att Dalkurd kommer till Kalmar med en helt annan ambition än vad ÖSK gjorde. De kommer vilja kliva högre vilket gör att vi kommer hamna i andra typer av situationer. Skulle det bli ett djupare försvarsspel tror jag vi har kommit lite längre i den processen och kan hitta bättre lösningar än vad vi gjorde senast. 

Ni har fått lite vila mellan matcherna nu där det var två veckor sedan matchen mot Elfsborg. Har det varit välbehövligt att få lite andrum i spelschemat?
– Det där kan man vrida och vända på. Vi har fått två veckor där vi kunnat jobba på saker som vi vill göra ute på planen. Samtidigt kan ju alla andra klubbar säga samma sak. Men om man tittar utifrån sitt eget arbete är det skönt att ha fått den möjligheten.

Ni fick en poäng med er senast mot Elfsborg på Borås Arena. Kände du att den insatsen pekade åt rätt håll efter förlusterna mot Assyriska Turabdin och mot Örebro SK?
– Man blir lite fundersam ibland. Jag älskar människors engagemang som finns runt föreningen. Vi hade ett fantastiskt bortastöd på Borås Arena från våra supportrar senast. Samtidigt förstod jag att det fanns en hel del besvikelse för att vi inte besegrade Elfsborg. Jag tror det är viktigt att man kommer ihåg att Elfsborg är ett väldigt bra lag, trots att man befinner sig på en sämre tabellplacering just nu. Det är en tuff bortamatch och vi är inte ett lag som de senaste åren bara avvärdar motståndare till höger och vänster. Vi hoppas givetvis att vi ska komma dit men vi är inte där ännu. Ibland tror folk att vi är det och det är i och för sig ganska positivt. Det visar att de har höga tankar om oss och tror på det vi kan utföra.  

Hur ser du på Kalmar FF:s nuvarande status då?
– Vi är inne i en process där vi håller på att bygga något riktigt bra. Utifrån det tycker jag vi stod för en bra insats, framförallt i andra halvlek. Där kontrollerar vi spelet på ett bra sätt. Sedan är det givetvis även bitar som vi var missnöjda med. Men vi ger oss möjligheten i alla matcher och gör väldigt många bra saker. Sedan är det vårt eget beslutfattande som brister många gånger och det behöver vi jobba med. Det sämsta är när man inte kan peka på något där det finns någon förbättringspotential. Då står man där efter en förlust och spelarna är frågande till vad som behöver förbättras. Nu har vi en klar bild över vilka delar vi behöver jobba med för att ta nästa steg. 

Om man lyssnar på röster utifrån befinner Kalmar FF sig i ett ingenmansland i tabellen och har inte så mycket att spela för. Håller du med om den bilden?
– Vi har aldrig några tankar på att vi befinner oss i ett ingenmansland. Det finns alltid placeringar man vill plocka. Samtidigt vill vi bli ännu bättre och fortsätta jobba med vår identitet och utveckla det vi gjort de senaste matcherna. Gruppen har visat en fantastisk passion den senaste tiden där alla spelare tar ansvar och kommer med förslag på hur vi kan lösa olika situationer. 

Har du ännu inte köpt biljett till kvällens match på Guldfågeln Arena? Köp din biljett HÄR!

Annons