Stabil seger mot Kalmar Södra IF

8 april, 2009 |

Kalmar FF besegrade Kalmar Södra IF i gårdagens träningsmatch på Fredriksskans konstgräsplan. Efter 2-0 i paus dominerade Kalmar FF totalt i andra halvlek och vann till slut med 4-1.

Efter en blek insats i träningsmatchen mot Vimmerby IF för mindre än en vecka sedan är tipselitlaget är inne på vinnarspåret igen. Under måndagskvällen hade man inga större problem med att besegra division 4-laget Kalmar Södra IF.

Kalmar Södra IF kämpade emot i tjugo minuter, sedan tog tipselitlaget över. Alexander Pettersson inledde målskyttet i den 21:e minuten och efter en halvtimmes spel gjorde han sitt andra mål för dagen. Eric Hoang utökade sedan till 3-0 i mitten på andra halvlek och bara sex minuter senare satte inhopparen Oskar Drott 4-0. Gästerna reducerade med tio minuter kvar – ett mål som fastställde slutresultatet till 4-1.

Plusbetyg till Mattias Pavic som gör en stabil insats i försvaret matchen igenom. Även till Mattias Ljung som gör ett piggt inhopp i andra halvleken, samt till tvåmålsskyttet Alexander Pettersson.

I övrigt. Kalmar FF testade under gårdagens match även en ny målvakt. Dansken Sebastian Feddersen, född 1992, spelade hela matchen och är för tillfället på provspel hos tipselitlaget.