Start för Regionalt talangprojekt (RTP)

14 januari, 2023 | Nyhet

Det Regionala Talangprojektet(RTP) handlar om att skapa en bättre fotbollsregion där föreningar på olika nivåer hjälps åt med att utbilda både ledare och tränare. Genom att utbilda ungdomar i fotboll av högsta nationella kvalitet samt säkerhetsställa tränarnas utveckling, kommer vi kunna vara med och bidra till en konkurrenskraftig fotbollsregion med utbildade spelare och tränare på hög nationell nivå.

Projektet utgörs av 5 föreningar (Kalmar FF, Kalmar Södra IF, Lindsdals IF, Hossmo BK och IFK Berga) i samverkan med Smålands Fotbollsförbund, som under tre år, tillsammans samverkar och driver projektet kring både spelar- och ledarutbildning – för att höja kunskapen och stärka utvecklingsmiljön för barn- och ungdomsfotbollen.

Arbetet är indelat i tre (3) områden:

Inspirationsträningar

Lokalt i projektets föreningar, mot målgruppen spelare och ledare för årskullarna födda 2013-2011

Talangträningar

Genomförs i Kalmar FF:s regi, mot målgruppen spelare och ledare för årskullarna födda 2010-2009

Tränarutveckling

”Morgondagens tränare” i regionen – via utbildningar, fortbildningar och samverkan under året.

Projektets instruktörer kommer att vara högt utbildade tränare och specialistfunktioner från Kalmar FF – men projektet drivs gemensamt av alla samverkansparter.

Festim Pasho, projektledare RTP

  • Det ska bli både roligt och inspirerande att dra igång det regionala arbetet. Gensvaret från alla fem föreningarna och Smålands Fotbollsförbund har varit bra. Detta är starten, där förhoppningen på sikt är att få fler av regionens föreningar involverade i projektet. Ambitionen är att detta leder till en stark fotbollsregion framöver.

Jens Nilsson, teknisk chef i Kalmar FF

  • Efter över ett års förberedelser är vi äntligen klara för start. Projektet syftar till att få bättre utbildning för regionens spelare och ledare. Vi har varit och tittat på liknande projekt där resultaten blivit väldigt bra över tid och det är väldigt kul att vi nu är redo för start.

Annons