Stefan Larsson tar över som interimtränare

20 juni, 2024 | Nyhet

Idag kommunicerades det att Kalmar FF:s huvudtränare Henrik Jensen lämnar föreningen för att bli assisterande tränare i engelska Championship-klubben Burnley FC. Samtidigt står det klart att Stefan Larsson tar över som interimtränare.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– En stor möjlighet för Henrik Jensen får konsekvenser att en stor möjlighet öppnar sig för en annan tränare. Stefan Larsson har sedan spelarkarriären avslutades, eller egentligen redan under de sista åren han spelade, satsat på en tränarkarriär. Han har gått vägen via akademilagen och sedan som assisterande tränare i A-laget. Framförallt har han varit en del av vår verksamhet sedan omstarten 2020. Det gör att han har historien med sig och vet vad vi stävar efter i alla delar, på och utanför planen.

– Efter åren som assisterande tränare var ett delat huvudansvar i P19-laget ett bra steg att ta. Märkligt kan en del tycka. Men som ansvarig har du all möjlighet att testa dina idéer i träning och utveckla ditt tränarskap på planen. I Stefan får vi en skicklig tränare, en personlighet som vill samverka med andra och en hårt arbetande individ som sätter laget och föreningen högst.

– Jag är glad att Stefan tar möjligheten och chansen nu när den hastigt dök upp. Han tvekade inte vid den första frågan att tacka ja till att bistå som en av de assisterande tränarna som det var tänkt. Sedan tackade han ja till att ta över huvudansvaret. Det säger en hel del om hans driv och lojalitet.

–   Vi har en stark och lojal tränarstab där Emin Nouri, Jens Karlsson och Donald Arvidsson är kvar, och där precis som tidigare Jens Nilsson och Rasmus Elm stöttar upp. Sammantaget ska detta borga för att vi ska ta oss framåt och uppåt. 

Stefan Larsson, interimtränare Kalmar FF
– Det känns riktigt bra att få möjligheten till uppdraget och jag ser fram emot vad vi tillsammans kan åstadkomma. Det är en fantastisk grupp killar och jag är ruskigt taggad på att komma in med ny energi och jag ser framemot att tillsammans med övriga i staben  leda laget framåt.

En längre intervju med Stefan Larsson kommer inom kort på kalmarff.se.

Annons