Stefan Larsson: ”Vi har fullt fokus på vad vi vill åstadkomma”

2 maj, 2022 | Nyhet

Ikväll kl.19.00 tar Kalmar FF sig an IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Vi tog ett snack med Stefan Larsson för att höra hur hans tankar går inför matchen.

Om vi börjar blicka tillbaka på veckan som har gått. Hur tycker du att förberedelserna inför matchen har varit?
– Bra. Vi har kunnat stegra träningen efter ett litet tätare matchschema, där vi vi kunnat lyfta intensitet i vissa moment, och fokuserat på delar i vårt spel som vi vill fortsätta utveckla och jobba vidare med. Tyvärr är kvalitén på Gasten inte riktigt där vi hade hoppats ännu men det vi inte kan få ut i spelet med boll får vi lösa i spelet utan boll. 

IFK Göteborg väntar på
Gamla Ullevi ikväll. Hur ser du på matchen?
– En match som vi verkligen ser fram emot. Göteborg har öppnat starkt i år. Jag vill minnas att jag inför vårt möte förra hösten sa att de där och då var ett underskattat lag, sett till deras potential. I år har man lyckats förlösa det, på sätt och vis, och hittat tillbaka till ett IFK Göteborg som man känner igen sen tidigare. Det finns många skickliga spelare i laget, med stor erfarenhet och rutin, som vill vara med att ta laget tillbaka till toppen igen.

Göteborg är ett av de lagen som haft bollen minst i år. Samtidigt som vi är ett av de som haft bollen mest. Är det lätt att förutspå matchbilden ikväll? 
– Det kommer nog skifta lite över tid när serien sätter sig lite grann och ingenting man kan dra några stora växlar av inför matchen ikväll. Varje match har sin kontext och lever sitt eget liv. Vi har fullt fokus på vad vi vill åstadkomma när vi har bollen mer än just att vi har den. Jag har svårt att se att vi kommer landa i samma siffror som senast.

Om vi tittar på senaste matchen mot Norrköping. Vad har ni gjort för analys efteråt och pratat med spelarna om?
– Som alltid tar vi med oss situationer och händelser från matcherna som vi kan lära av och göra bättre. Men även saker som vi gör väldigt bra, och som vi ska fortsätta göra, och försöka göra oftare. Om man ska nämna något är ju omställningsmomenten när vi tappar och vinner boll oerhört viktigt. En påminnelse i hur vi vill se ut vid de tillfällena. Vad kan och ska vi kräva av varandra i de momenten.

Känslan är att ni är värda fler poäng de senaste två matcherna om man ser till prestation. Håller du med om det?
– Både ja och nej. Vi kan känna att vi kanske skulle haft ytterligare någon poäng så här långt, om man ser till prestationerna överlag. Men man brukar alltid få vad man förtjänar i slutändan, över tid, och det är där vårt fokus ligger, snarare än i enskilda matcher. 

Annons