Succé i landslagsdebuten för Magnusson

15 oktober, 2018 |

I lördags gjorde Kalmar FF:s Isak Magnusson landslagsdebut när Sverige U20 tog emot Danmark nere på träningslägret i Marbella. Efter 45 minuter låg Sverige under och Isak byttes in till den andra halvleken. En debut som knappast kunde slutat bättre. Efter kvittering från anfallaren Viktor Gyökeres i den 57:e matchminuten kunde Isak Magnusson ge Sverige ledningen i den 61:a matchminuten. En match där Sverige till slut vann med 3-1. Isak fick sedan nytt förtroende i matchen efter mot Ryssland där han startade men byttes ut i den 55:e minuten.

Isak Magnusson efter landslagsdebuten
– Det var så klart jättekul. Det är sådant man drömmer om som liten. Att en dag spela för Sverige. Det var kul att få göra ett mål också och skönt att vi vann matchen, säger Isak Magnusson.

Förutom Isak Magnusson deltog även Johan Stenmark och Calle Johansson på lägret från Kalmar FF. Johan spelade 90 minuter mot Danmark och byttes ut i 73:e matchminuten mot Ryssland. Calle spelade 75 minuter mot Danmark och byttes in i den 55:e matchminuten mot Ryssland.

I P18-landslaget hoppade Nils Fröling in i den 78:e minuten i första matchen i dubbelmötet mot Rumänien. I returen spelade han från start och byttes ut i den 59:e minuten. Viktor Krüger byttes ut i den 66:e minuten i första mötet och spelade hela matchen i returen, där han även fick äran att bära kaptensbindeln. Båda matcherna slutade med förlust för Sverige, 1-2.