Supporterlaget 2009

28 oktober, 2009 |

Patrik Bergner framröstat som representant för Kalmar FF i Svenska Supporterlaget.

Patrik Bergner framröstat som representant för Kalmar FF i Svenska Supporterlaget.

Svenska folket har sagt sitt om supporterskap. Över 31.000 unika besökare har varit inne på sajten www.supporterlaget.se sedan i oktober och tagit ställning för en shysst supporterkultur. Nu är rösterna räknade och Kalmar FF:s representant i Svenska Supporterlaget blev Patrik Bergner. Patrik har varit en stor FF-supporter sedan födslen och förra året blev han dessutom tränare för Kalmar FF:s P00-lag.

– Det är smickrande att bli framröstad. Jag har följt utvecklingen senaste veckorna på hemsidan och det har varit spännande tid. Jag har några förslag på hur jag vill använda pengarna från stipendiet, men troligtvis kommer dessa att tillfalla klacken på Sektion E och till någon stor flagga som kan användas framöver, säger Patrik Bergner till kalmarff.se nu på förmiddagen.

Måndagen den 9 november samlas Supporterlaget på Fotbollsgalan 2009, Malmö Arena. Där kommer lagmedlemmarna att hyllas på scenen och belönas med diplom, som bevis på svenska folkets röst, samt individuella stipendier på 10.000 kr från SEF (Svensk Elitfotboll) i samarbete med Svenska Spel, att – efter eget omdöme – användas för fortsatt utövande av föredömligt supporterskap.

Stort tack till de fantastiska supportrarna och alla som har röstat. Även om röstningen är avslutad är sajten och Dagens fråga fortfarande aktiva. Så om du vill läsa mer om Svenska Supporterlaget, eller bara dela med dig av dina åsikter, välkommen in på hemsidan.

Här är hela truppen – Supporterlaget 2009.

Pernilla Dahlquist. IFK Göteborg
Daniel Sundström, Gefle IF
Jörgen Gladh, Örebro SK
Kennet Johansson, IF Elfsborg
Arne Ahlström, AIK
Jimmy Bergström, Hammarby IF
Martin Grahn, Malmö FF
Patrik Svensson, Helsingborgs IF
Peter Appelquist, IF Brommapojkarna
Robin Carlander, BK Häcken
Kerstin Högfeldt, Örgryte IS
Lena Wiberg Gustafson, Djurgårdens IF
Bengt Cederberg, Trelleborgs FF
Thomas Sjöström, GAIS
Tomas Petersson, Halmstads BK
Patrik Bergner, Kalmar FF

Annons