Supporterlaget

5 oktober, 2009 |

Rösta fram din favorit bland Kalmar FF:s supportrar.

Svenska Supporterlaget ska sätta fokus på den positiva supporterkulturen

Rösta fram din favorit bland Kalmar FF:s supportrar.

Svenska Supporterlaget ska sätta fokus på den positiva supporterkulturen

Nu kan du hylla de eldsjälar som gör fotbollen till den största publiksporten i landet. Under oktober pågår omröstningen där det Svenska Supporterlaget ska utses. Varje allsvensk fotbollsklubb har nominerat två supportrar till laget och sen är det upp till svenska folket att rösta fram sina favoriter på www.supporterlaget.se. Patrik Bergner och Henrik Arvidsson är de nominerade från Kalmar FF.

Supporterlaget är ett initiativ från föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), fotbollens huvudsponsor Svenska Spel och samtliga allsvenska fotbollsklubbar.

– Vi vill sätta fokus på det positiva i svensk supporterkultur och lyfta fram alla de som lägger ner sin själ i att det ska vara roligt och lustfyllt att vara fotbollssupporter, säger Tommy Theorin, generalsekreterare på SEF.

En supporterhyllning
Supporterlaget blir de allsvenska klubbarnas hyllning till de 32 fotbollssupporters som nomineras och de 16 personer som röstas in i Supporterlaget.
 
– Man ska också komma ihåg att bakom de som blir framröstade finns tusentals andra entusiaster som också lägger ner massor med tid och energi för att odla en bra läktarkultur på våra matcher och att skapa en positiv känsla runt fotbollen, säger generalsekreterare Tommy Theorin.

Initiativet presenteras mer utförligt på www.supporterlaget.se där alla intresserade kan läsa mer om kandidaterna och gå in och rösta. Här kan man också diskutera läktarkultur och svara på enkäter om vad som är rätt och fel på fotbollsarenan. Man kan också visa sitt stöd och skapa dialog kring supporterkulturen på Facebook (sök på ”supporterlaget”).

– Som fotbollens största samarbetspartner så har även vi ett ansvar. I samband med bråk och avbrutna matcher kommer frågan förr eller senare till oss som sponsor – hur tänker vi agera? Supporterlaget är ett sätt att agera och att göra det på ett positivt och konstruktivt sätt. Vi kände att det var dags att fästa uppmärksamheten på alla goda förebilder. Det finns nästan 3 miljoner fotbollsintresserade personer i Sverige* och det är en försvinnande liten del av dessa som förstör, säger Andreas Jansson på Svenska Spel.

Följ uttagningen på webben
– Ett mål med initiativet är att medlemmarna i laget ska kunna lära sig mycket av varandra genom att utbyta idéer när de träffas. Webbsidorna kommer också att fungera som en bra idébank, som kommer att bidra till en ännu bättre läktarkultur, säger Tommy Theorin.

De nominerade från Kalmar FF är:

Patrik Bergner.
Patrik är röd sedan födseln och har varit en hängiven KFF-supporter hela livet. Förra året blev han dessutom tränare för klubbens P00-lag. Drömmen? Att en dag få se någon av de killarna springa ut på den nya arenan i Kalmars färger. Tycker att en bra supporter stöttar sitt lag i alla lägen, även när det går trögt och framgångarna uteblir.

Henrik Arvidsson
Har visat stort engagemang de senaste tio åren med allt som har med supporteraktivitet att göra. Inför den här säsongen har han tagit ett steg åt sidan, men självklart ser man fortfarande alltid Henrik i klacken på Fredrikskans. Tycker att det är obegripligt hur man kan blanda ihop våld och fotboll

Annons