Svensk seger mot Finland

4 september, 2012 |

Måns Söderqvist spelade 73 minuter när Sverige besegrade Finland med 2-1 på Studenternas IP

Sveriges P19/93-landslag besegrade Finland med 2-1 (1-0) i tisdagskvällens vänskapslandskamp i Uppsala. Svenska målskyttar var Karl Holmberg (Örebro SK) och Christoffer Nyman (IFK Norrköping FK).

Kalmar FF:s Måns Söderqvist fick chansen från start på det svenska mittfältet och spelade 73 minuter innan han byttes ut till förmån för Christoffer Nyman som åtta minuter senare satte det avgörande 2-1-målet inför 1 015 åskådare på Studenternas IP.

Sverige kostade på sig att bränna en straff innan Kalle Holmberg kunde sätta 1-0 i den 18:e minuten. Finland kvitterade i mitten på andra halvlek genom Juho Lehtonen.

På torsdag väntar returmatch mot Finland på Midgårdsvallen i Märsta. Matcherna mot Finland är för övrigt de sista ungdomslandskamperna för den här årskullen. Efter torsdagens match i Märsta ska de här killarna ta upp kampen om en plats i U21-landslaget.