Svensk seger mot Schweiz

6 juni, 2013 |

Måns Söderqvist stod för ett bra inhopp när Sverige vände 0-2 till 3-2 mot Schweiz

I eftermiddags spelade det svenska U21-landslaget en träningslandskamp mot Schweiz på Myresjöhus Arena i Växjö. Det blev svensk seger med 3-2 efter underläge 0-2 i halvtid.

Kalmar FF:s Måns Söderqvist gjorde i dagens match sin andra U21-landskamp när han hoppade in i den 67:e minuten. I det läget av matchen hade Schweiz en tämligen säker 2-0-ledning efter den första halvleken.

Söderqvist inhopp gav ny energi till det svenska laget som allt mer började skapa målchanser. Förbundskaptenen Håkan Ericsson gjorde även två andra lyckade byten i andra halvlek när Sam Larsson (IFK Göteborg) och Dardan Rexhepi (Malmö FF) byttes in. Och vilken scenförändring publiken på Myresjöhus Arena fick bevittna.

Först reducerade Oscar Hiljemark till 1-2 i den 78:e minuten och bara minuten senare ordnade just Sam Larsson kvitteringen. Segermålet kom från Dardan Rexhepi fyra minuter före slutet när han pangade upp bollen i nättaket.

För Sveriges U21-landslag väntar nu resa till spanska Marbella när man på tisdag i nästa vecka möter Kuba i en ny träningslandskamp.