Svenskt brons i U17-VM

8 november, 2013 |

Johan och Sebastian Ramhorn spelade hela matchen när Sverige besegrade Argentina med 4-1 i U17-VM

Sverige besegrade Argentina med 4-1 i dagens tredjeprismatch i U17-VM. Stor matchvinnare på Mohammad Bin Zayed Stadium i Abu Dhabi blev Valmir Berisha (Halmstads BK) som stod för ett hattrick. Sveriges fjärde mål gjordes av Carlos Strandberg (BK Häcken).

Sveriges U17-landslag har svarat för en imponerade insats i turneringen som har pågått i tre veckor i Förenade Arabemiraten. Att Sverige tog sig vidare ifrån gruppspelet var högst överraskande och när laget väl var framme i åttondelsfinal har det bara rullat på.

I dagens tredjeprismatch mot Argentina stod blågult för ännu en imponerade insats. Efter första halvlek hade Sverige med sig en 3-1-ledning efter att laget haft ledningen med 3-0 efter 24 minuters spel.

I den andra halvleken jagade Argentina mål men hoppet om en vändning släcktes i den 57:e minuten när Valmir Berisha fullbordade sitt hattrick och HBK-talangen kom till slut upp i sju mål i turneringen.

Kalmar FF:s bidrag i den svenska truppen har varit tvillingarna Johan och Sebastian Ramhorn. Duon har fått mycket speltid av förbundskaptenen Roland Larsson under turneringen – så även i dagens möte med Argentina då båda spelare hela matchen som ytterbackar.

Sveriges på förhand nederlagstippade U17-trupp kommer alltså hem från VM med bronsmedaljer om halsen. En bragdartad insats och Sveriges allra första medalj i VM-sammanhang på ungdomssidan.

Grattis Sverige och inte minst till Johan och Sebastian Ramhorn.