Sverige straffade Norge i La Manga

7 februari, 2011 |

Hampus Bohman målskytt när Sverige vann skiljestraffarna med 3-2

P19/92-landslaget inledde La Manga-turneringen med att spela 2-2 mot Norge. Malmö FF:s Dardan Rexhepi stod för båda svenska målen, ett i vardera halvlek. Norges mål kom båda på straff. Sverige vann dock de efterföljande skiljestraffarna med 3-2 sedan Hampus Bohman visat vägen med ett mål.

Malmö FF:s Dardan Rexhepi blev matchens lirare och svarade för båda svenska målen under ordinarie tid. Rexhepi satte både 1-0 och 2-1 innan paus, där tvåan var ett riktigt klassmål från den svenske anfallaren. Norge kom dock igen i andra halvlek och lyckades kvittera med kvarten kvar sedan man fått sin andra straff i matchen.

Vid oavgjort resultat under ordinarie tid tillämpar man straffsparkslängning i La Manga-turneringen för att skilja lagen åt. Och efter fem straffar var stod Sverige till sist som segrade med 3-2 sedan Niklas Maripuu (AIK), Hampus Bohman och Serge-Junior Ngouali (Brommapojkarna) satt sina medan Nicklas Bärkroth (IFK Göteborg) och Dardan Rexhepi (Malmö FF) missat.

Hampus Bohman fick inleda matchen på bänken och hoppade in i den 76:e minuten när han bytte av Joel Allansson (IFK Göteborg) på de svenska innermittfältet.

Nästa match för P19/92-landslaget spelas på onsdag när man ställs mot Slovakien. Ett Slovakien som senare i eftermiddag möter Portugal.