Sverige vidare i U17-VM

25 oktober, 2013 |

Kalmar FF-spelarna Johan och Sebastian Ramhorn kan blicka fram emot åttondelsfinal i U17-VM

I eftermiddags spelade Sverige mot Mexiko i den avslutande gruppspelsmatchen i U17-VM som avgörs i Förenade Arabemiraten. Regerande U17-mästarna Mexiko gjorde slut på P17-landslagets långa obesgrade svit och vann med 1-0, efter 0-0 i halvtid.

Trots förlusten är Sverige vidare till åttondelsfinal som en av gruppspelets bästa treor, motståndaren blir klar senare ikväll. Alternativen för svensk del är Japan på måndag, eller Marocko på tisdag.

I den svenska matchtruppen fanns KFF-spelarna Johan och Sebastian Ramhorn. Sebastian spelade hela matchen som vänsterback medan Johan byttes in till den andra halvleken när han ersatte Ali Suljic, till vardags i engelska Chelsea.

Mexiko vann som sagt med 1-0 och målet föll fem minuter före full tid när Ulises Jaímes nickade in matchens enda mål på hörna.