Sviten bruten på Borås Arena

10 augusti, 2013 |

Kalmar FF föll med 1-0 mot IF Elfsborg på Borås Arena

Kalmar FF klev in till dagens bortamatch mot IF Elfsborg med sju raka matcher utan förlust. Den sviten bröts efter 1-0 på Borås Arena och mål av hemmalagets Viktor Claesson i början på andra halvlek.

Kalmar FF kom till spel med två stycken 1-0-segrar i bagaget på hemmaplan mot IF Brommapojkarna och Syrianska FC. I dagens möte med IF Elfsborg inför 6368 åskådare på Borås Arena förblev KFF dock mållösa, där hemmalaget var det klart bättre laget och hade båda större bollinnehav och betydligt fler målchanser.

Etrit Berisha stod för några riktigt svettiga räddningar i den första halvleken som resulterade i att lagen gick till halvtid med 0-0 på resultattavlan.

I den 52:e minuten kom dock 1-0 till hemmalaget efter mål signerat Viktor Claesson. Detta efter att Etrit Berisha gått upp i en närkamp med Stefan Ishizaki, där bollen studsade ut till Claesson som enkelt kunde sparka in den i tomt mål.

Efter målet började jakten på kvittering, men KFF skapade inte ett enda rejält läge mot Elfsborgs samlade försvar och fick lämna Borås Arena poänglösa.

I nästa omgång väntar Malmö FF på hemmaplan. En match som spelas söndagen den 18 augusti med avspark klockan 17:30 på Guldfågeln Arena. Det blir också nyförvärvet David Elms comeback i den rödvita tröjan och biljetter till matchen köper du här