Ta del av Kalmar FF med hjärtats Hållbarhetsrapport

14 februari, 2022 | Nyhet

Historien om den lilla föreningen i en stad vid havet som heter Kalmar FF är nu inne på sitt 112:e år. I 112 år har Kalmar Fotbollförening engagerat, roat och bundit samman människor i Kalmar med omnejd. Som förening har vi fått människor att drömma, att vilja bli bättre. Som förening har vi varit förebilder för generationer av unga människor vars dröm varit att få dra på sig våra färger.

Men vi har inte alltid varit bäst. Inte heller har vi varit tillräckligt bra.

Det är lätt att ryckas med både som person och som förening när allt går bra och glömma bort var man kommer ifrån. Vi vet att vi inte alltid gjort allting rätt och det kommer vi inte dölja. Men vi vet samtidigt var vi behöver gå.

Kalmar FF är i grund och botten en elitfotbollsförening vars syfte är att bedriva verksamhet som leder till att vi har så bra sportsliga förutsättningar som möjligt. Men i det finns det så mycket mer att hämta och så mycket mer som vi kan bidra med till vårt närområde.

Det kan vara enkelt att utgå ifrån devisen att om man är stor ska man vara snäll. Men trots allt ligger det något i det. Som förening har vi resurser som många andra föreningar i vårt närområde saknar.

Våra ledare och personal besitter spetskompetens inom sina områden. Våra spelare har förmånen att ha Guldfågeln Arena som sin arbetsplats och bära vårt emblem på bröstet varje gång de ska spela en match. De blir idoler, förebilder och hjältar i mångas ögon. Inte minst hos unga.

Så när jag tänker på var vi befinner oss och vad vi ska göra landar det någonstans i den enkla tanken att vi är stora ja, men inte för stora så vi tappar greppet om verkligheten och att vi oavsett sportsliga framgångar aldrig får sluta ge tillbaka. Ge tillbaka för allt det stöd vi får från medlemmar, supportrar och partners. Ge tillbaka till den stad och region vars nämn vi bär. Det finns alltid ett syfte bakom varför individer och organisationer gör vad de gör. Och där har du vårt syfte.

I 112 år har vi fått så mycket från vår stad, från vårt närområde. Vi har försökt att ge tillbaka men vi kan ge så mycket mer och vi ska göra just det.

Idag, på Alla hjärtans dag, släpper vi Kalmar FF med hjärtats hållbarhetsrapport: ”Vi ger tillbaka”. Där kan du bland annat ta del av alla insatser som gjordes under 2021. Ett stort tack till alla som på olika sätt bidrar för att göra vårt arbete möjligt. Tillsammans kan vi göra skillnad. Glad alla hjärtans dag!

/Markus Rosenlund, Klubbchef Kalmar FF

Läs hela Kalmar FF med hjärtats Hållbarhetsrapport här!

Annons