Tack för allt, Filip Sachpekidis!

15 januari, 2023 | Nyhet

Filip Sachpekidis avtal med Kalmar FF löpte ut vid årsskiftet och nu står det klart att han lämnar föreningen då parterna inte lyckats komma överens om en fortsättning.

Filip Sachpekidis kom till Kalmar FF:s akademi från Lindsdals IF 2011. Två år senare kom den oförglömliga A-lagsdebuten mot Syrianska på Guldfågeln Arena. Inbytt i den 86:e matchminuten och målskytt fyra minuter senare med ett mål som gjorde honom till matchhjälte och yngsta målskytten genom tiderna i Allsvenskan. Sedan dess har det blivit 142 allsvenska matcher i den rödvita tröjan fördelat över tio säsonger i föreningens A-lagsmiljö.

Vi vill rikta ett stort tack till Filip för alla hans insatser i Kalmar FF och önskar ett stort lycka till framöver!

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Filip har varit en viktig del av Kalmar FF under många år sedan han kom upp som 16-åring i A truppen. Trots en hel del oflyt med skador under resans gång har hans attityd och ambition alltid varit 100%. Vi önskar honom stort lycka till framöver och hoppas på ett återseende framöver.

Filip Sachpekidis
– Finner egentligen inte ord för att beskriva tacksamheten jag känner för Kalmar FF. Jag kom som 13-åring till pojkallsvenskan och sedan upp till U19. Snart där efter tog jag klivet upp som 15-åring till A-laget och fick göra min allsvenska debut som jag aldrig kommer glömma. Efter 10 år i A-laget är det svårt att summera allt i en liten text. Men det jag kan säga är att det varit en otrolig resa med många tuffa perioder där man verkligen blivit testad men även massa fantastiska minnen. Jag har träffat så otroligt många underbara människor. Allt från ledare, spelare, kansli, styrelsen och inte minst våra supportrar som varit där i vått och torrt. Till alla er vill jag rikta ett stort tack för den här tiden! Jag har trivts otroligt bra och hade utan tvekan kunnat se en fortsättning men av olika anledningar blev det inte så denna gången. Men oavsett vad så kommer denna föreningen alltid ligga otroligt nära hjärtat så återigen ett stort tack och lycka till framöver! 

Filip Sachpekidis jublar efter 0-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 9 oktober 2022 i Borås.
Filip Sachpekidis jublar efter 1-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Värnamo och Kalmar den 15 oktober 2022 i Värnamo.
Filip Sachpekidis jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 9 oktober 2022 i Borås.
Annons