Thorbjörnsson inför matchen mot Ängelholm

11 februari, 2016 |

Markus Thorbjörnsson inför matchen mot Ängelholms FF på lördag! 

Vad vet du om Ängelholms FF sedan tidigare?
– Jag har inte sett de på rätt många år. Senast jag mötte de var 2008 i Superettan med Falkenberg. Då minns jag bland annat att Pär Hansson(målvakten) var där. Då minns jag att det var ett väldigt spelskickligt lag som vi mötte. I dagsläget har jag inte jättebra koll på dem måste jag erkänna. 

Markus Thorbjörnsson inför matchen mot Ängelholms FF på lördag! 

Vad vet du om Ängelholms FF sedan tidigare?
– Jag har inte sett de på rätt många år. Senast jag mötte de var 2008 i Superettan med Falkenberg. Då minns jag bland annat att Pär Hansson(målvakten) var där. Då minns jag att det var ett väldigt spelskickligt lag som vi mötte. I dagsläget har jag inte jättebra koll på dem måste jag erkänna. 


Vilka delar i ert spel tycker du att ni måste förbättra från tidigare matcher till på lördag?
– Det är väl just när vi vinner boll, vilka ytor vi ska sträva efter och vilken rörlighet vi har på våra spelare utan boll. Och även vilka spelvägar vi väljer när vi attackerar på offensiv planhalva. Samtidigt är det viktigt att vi är noggranna och är på rätt sida när motståndarna vinner boll och att vi tar hemåtjobbet. Har vi ett bra försvarsspel så brukar det gå bra under matcherna. Det såg vi inte minst 2013. Då hade vi en tro på att vi hade ett väldigt bra försvarsspel, och kände en trygghet i det. 

Vilka saker tycker du ni gjorde bra på lägret och som ni kan ta med er in till denna matchen? 
– Jag tycker vi hade tre stycken ganska jämna matcher som vi spelade på lägret. Vi släppte inte till jättemycket målchanser om man tittar sammantaget på den biten.
Det tycker jag vi ska ta med oss. Sedan kände vi att vi började alla tre matcherna på lägret ganska piggt. Samtidigt så måste vi kunna bibehålla det spelet bättre och under längre perioder än i Portugal. 

Tack Markus och lycka till på lördag!
– Tack! 

Annons