Thorbjörnsson: ”Nu blir det gips i tio dagar”

22 juni, 2011 |

Fem frågor till Markus Thorbjörnsson som bröt handleden i matchen mot Malmö FF

Fem frågor till Markus Thorbjörnsson som bröt handleden i matchen mot Malmö FF

1. Hur upplevde du situationen med MFF-anfallaren Dardan Rexhepi?
– Bollen kom högt mot vår backlinje och jag kände direkt att jag tajmade bollen perfekt. Jag kom upp högt och kunde nicka undan bollen. Men samtidigt får jag en tackling från honom, han böjer sig lite också och på så sätt får jag bakåtvikt och ramlar på hans rygg. Jag fick min högerhand under ryggen och vanligtvis kan man flexa med händerna och styra landningen men denna gång var jag chanslös. Jag stupar rätt ned och slår i handleden först och jag kände omedelbart att det var något som gick av.

2. Det var bara att kliva av?
– Direkt när jag fick tacklingen så kände jag inombords att det här kommer att gå illa. Att jag kommer att slå i något och bara någon sekund senare förstod jag att jag skulle landa på handleden. Det var bara att lämna planen.

3. Vad säger prognosen nu?
– Nu blir det gips i tio dagar. Sedan väntar ny röntgen och därefter blir det troligtvis någon form av metallplatta för att stabilisera handleden så man kan börja träna med laget igen. Konditionsmässigt ska det här inte heller behöva påverka mig så mycket. Min förhoppning är att vara tillbaka om drygt två veckor, men det samtidigt ta längre tid. Vi får helt enkelt avvakta och se.

4. Skadan kunde inte kommit olägligare med tanke på att du efter två och halvt år nu spelat till dig en ordinarie mittbacksplats?
– Det har gått bra mig precis som för hela laget. Framförallt på Guldfågeln Arena känner vi en trygghet i laget och vunnit även om vi i vissa matcher inte spelat extremt bra. Sedan vill vi självklart bli betydligt bättre på bortaplan.

5. I morgon väntar hemmamöte mot GAIS och du får se matchen från läktaren. Vad tror du om matchen?
– Som göteborgare är det alltid speciellt att möta IFK Göteborg eller GAIS. Framförallt när man kommer hem och får spela på Gamla Ullevi. Men när vi har hemmamatch så är det som vilken match som helst och nu är GAIS motståndare och vi ska göra allt för att knäcka dem. Min spontana känsla inför matchen i morgon är att vi ska fortsätta spela ett bra passningsspel. Det är något som vi strävar efter och vill göra. Jag tycker vi gjorde det bra mot Malmö senast och försöka fortsätta på den inslagda vägen. Sedan ska man ha stor respekt för GAIS och ska jag vara helt ärligt så har jag inte extremt bra koll på dem. Jag har inte sett många matcher med dem iår, men det lilla jag sett är att de är ett stabilt lag med ett bra grundspel. Jag tror också att de kommer till Kalmar för att försöka spela sin fotboll, något som de har varit hyggliga på hitills under säsongen.

Annons