Tidigt mål fällde KFF på Stadion

30 maj, 2013 |

Kalmar FF förlorade kvällens bortamatch mot Djurgården med 1-0

Ett tidigt mål. Det blev Kalmar FF:s fall i kvällens bortamatch mot Djurgårdens IF FF. Matchen slutade 1-0 efter mål av hemmalagets Amadou Jawo inför 7208 åskådare på Stockholms Stadion. Trots kvällens förlust behåller KFF sin femte plats i allsvenskan.

Det var hemmalaget som inledde matchen piggast och fick utdelning redan i den 16:e minuten när Amadou Jawo vräkte sig igenom KFF-försvaret och placerade in 1-0 bakom Etrit Berisha.

Efter målet spelade KFF upp sig och hade två bra kvitteringslägen innan halvtid. Först fick Markus Thorbjörnsson på en fin nick efter en hörna men bollen räddades på mållinjen. I slutet på halvleken kom nästa stora chans när Jonathan McDonald avlossade ett skott utanför straffområdet som målvakten Kenneth Høie fick stora problem med.

I den andra halvleken turades lagen om att skapa målchanser. KFF:s två bästa chanser efter paus kom först från Ismael Silva Lima som testade lyckan med ett skott från 30 meter, men även från Melker Hallberg som tog hand om en frispark sedan inbytte Jonathan Ring rivits ned utanför straffområdet. Tyvärr blev inte resultatet något vidare då Melker Hallberg dundrade bollen rätt i ansiktet på hemmalagets Daniel Amartey.

KFF forcerade vilt framåt sista tio minuterna för en kvittering vilket också öppnade sig för Djurgården. Bland annat bjöds hemmalaget på två frilägen som Etrit Berisha kunde avfärda. Trots sex tilläggsminuter kom aldrig någon kvittering och KFF fick för ovanlighetens skull åka hem från Stockholm utan några poäng.

Nu tar Allsvenskan ett landslagsuppehåll och för Kalmar FF väntar härnäst hemmamatch mot IFK Norrköping 17 juni på Guldfågeln Arena.