Tillbakablick och framtidstro

4 januari, 2011 |

Summera, sammanställa och eventuellt se framåt är något som oftast känns pliktskyldigt och ganska tråkigt där man ska ta med fakta och viktiga pusselbitar.

När det gäller Kalmar FF säsongen 2010 är det precis tvärtom både när det gäller en sammanfattning av den och hur man ser på framtiden.

Summera, sammanställa och eventuellt se framåt är något som oftast känns pliktskyldigt och ganska tråkigt där man ska ta med fakta och viktiga pusselbitar.

När det gäller Kalmar FF säsongen 2010 är det precis tvärtom både när det gäller en sammanfattning av den och hur man ser på framtiden.

Visserligen blev den gångna säsongen inte riktigt vad vi hade hoppas på nu när föreningen firade 100 år. Efter att ha fått lyfta en buckla i tre raka år. Cup guld 2007. SM guld 2008 och Supercupvinnare 2009. Det är lätt att det kommer en reaktion där man inte riktigt kan nå samma fina framgångar som laget har haft i en rad av år. Slå en massa målrekord där Kalmar var bäst framåt både 2008 och 2009 är svårt att upprepa. Dessa två rekordår var målskyttarna även utspridda på betydligt fler än i år. Av 36 mål 2010 stod två spelare för drygt hälften. Ricardo Santos 10 och Daniel Mendes 9. För att kunna öka den skörden måste fler ta det ansvaret.

Det fanns ändå en del roligt jag vill lyfta fram. Man satte bland annat nytt svenskt rekord i snabbaste allsvenska målet genom tiderna, hemma mot Helsingborg via Daniel Mendes bröst redan efter sex sekunder. Efter en trög inledning staplade de till sist upp en svit på 15 raka tävlingsmatcher utan förlust mellan den 25 april och den 25 juli. Andra goda vibbar jag vill lyfta fram är Etrit Berisha, vilket genombrott och vår nya givna etta i målet och Paulus Arajurri som successivt visade vilken klass hans mittbacksspel höll. Erik Israelsson som tog ett steg till i utvecklingen och Ricardo Santos som tydligen mådde bra med ett år som utlånad i superettan. Alla övriga som inte nämns, ni ska veta att ingen skugga faller över er överhuvudtaget. Det bästa ändå och nu ur en mer objektiv syn på säsongen var att man tog ett historiskt spadtag mot en ny arena.  Visserligen togs det första spadtaget redan den 12/12 2009, men jag räknar ändå år 2010 som året då allt startade.

En arena som blir startskottet mot något nytt. En milstolpe som Kalmar FF länge längtat efter. Nu står för föreningen inför något annorlunda som känns väldigt kittlande när säsongen 2011drar i gång. Oavsett nyförvärv som hämtas utifrån eller/och som man skaffar på det lokala planet finns det inget som slår ett nyförvärv som Guldfågeln arena. Man når nu en ny högre nivå rent respektmässigt, men även en ny miljö att lära sig i. Helt enkelt en större kostym att anpassa sig efter. Ny inramning, ny arbetsplats, nya förutsättningar, nya mål och nya satsningar att sätta upp tillsammans är andra viktiga bitar som föreningen står inför. Framförallt sätter detta nya arenabygge en ny avstamp mot något som upplevs som väldigt inspirerande att befinna sig kring. Kort och gott ett nytt kapitel i Kalmar FF:s nu 101-åriga historia.  Ett nytänkande som alla tjänar på.

Detta nya och spännande som väntar har egentligen bara fördelar och blir ett lyft både för Kalmar kommuns invånare samt alla övriga som längtar efter att se något nytt och modernt och allsvenskan jublar som nu kommer kunna visa upp Sveriges modernaste och nyaste fotbollsarena. Full av tillförsikt och längtan känner jag en stor glädje över det som väntar. Nu finns det längre inga hinder eller problem som kan sätta några käppar i hjulet för ett fotbollsår där Kalmar FF kommer stå i fokus på mer en ett sätt. Förutom spelet på planen kan man även visa upp denna nya arena som Kalmar FotbollsFörening så stolt ska få representera och spela på.

Jag är en obotlig optimist, men har förmodligen lika många fel som en pessimist fast skillnaden är att jag har betydligt roligare och jag hoppas att ni i Kalmar FF känner precis likadant som jag, att detta ska bli otroligt roligt med fotbollsåret 2011. Förutsättningarna finns onekligen att de ska kunna bli verklighet.

Annons