Tipselit: 2-2 mot Mjällby AIF

23 juli, 2011 |

Delad poäng mellan Kalmar FF och Mjällby AIF i Juniorallsvenskan Elit Södra

Kalmar FF spelade under lördagen oavgjort 2-2 mot Mjällby AIF i omstarten av Juniorallsvenskan Elit Södra. Christopher Christensson och Fredrick Roskvist stod för målen i solskenet på Gastens konstgräsplan.

Mjällby AIF inledde matchen bäst och öppnade målskyttet efter drygta kvarten. Det blev en väckarklocka för Kalmar FF som replikerade ganska omgående när Christopher Christensson ordnade kvitteringen i den 25:e minuten. Anfallaren tolfte mål för säsongen. Melker Hallberg var sedan nära att ordna ledningsmålet strax före halvtid när han avlossade ett skott från 25 meter. Men bollen tog klockrent i ribban och lagen gick till pausvila med likaläge.

Fredrick Roskvist, för dagen anfallskompis med Christopher Christensson, slog in 2-1 i den 69:e minuten och i det läget talade allt för en ny trepoängare för tabellfemman Kalmar FF som sett över 90 minuter inte alls kom upp i normal standard. Bortalaget ville dock annat och kvitterade med kvarten kvar och faställde slutresultetet till 2-2.

Christopher Christensson fick syna det röda kortet efter två varningar och är således avstängd i nästa omgång när Kalmar FF i nästa vecka reser till Göteborg och möte med Örgryte IS.

– Det är många saker som inte stämmer idag. Vi har tyvärr drabbats av många skador och har en väldig obalans i truppen men samtidigt är det förutsättningar som vi får jobba vidare med. Det är en förklaring varför det sker inviduella misstag när deras mål kommer till. Nej, det här var ingen höjdarinsats, säger tränaren Jens Nilsson efter matchen.