Tipselit: Äntligen seriepremiär

8 april, 2011 |

Truppen mot IF Elfsborg i Juniorallsvenskan

Under lördagen är det seriepremiär för Kalmar FF i Juniorallsvenskan Elit Södra. IF Elfsborg står för motståndet hemma på Gasten med avspark klockan 14:00. Huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 18 spelare och presenterar följande trupp.

Truppen mot IF Elfsborg i Juniorallsvenskan

Under lördagen är det seriepremiär för Kalmar FF i Juniorallsvenskan Elit Södra. IF Elfsborg står för motståndet hemma på Gasten med avspark klockan 14:00. Huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 18 spelare och presenterar följande trupp.

Truppen mot IF Elfsborg
Oskar Söderberg (mv)
Oskar Cardmo Drott
Rasmus Sjöstedt
Alexander Hellborg
Max Axelsson
Erik Hoang
Mathias Jung
Oscar Borgh
Anton Agebjörn
Melker Hallberg
Christopher Christensson
Viktor Olofsson
Dennis Andersson
Oliver Bohman
Filip Engelholm
David Garrett
Victor Nilsson
Fredrick Roskvist

Efter en lång försäsong innehållande fem träningsmatcher är det så äntligen dags för Kalmar FF att kliva in till årets seriespel i Juniorallsvenskan. IF Elfsborg kommer på besök till Gastens konstgräs som också blir ny spelplats för säsongens hemmamatcher.

Efter dagens matchförberedande träning står det klart att hela sju spelare inte finns tillgängliga till matchen. Emil Sjöstedt, Axel Roosling och Ludvig Holmertz är iväg på läger med Smålandslaget P95. Philip Conradsson gjorde idag sin första träning efter skada men är fortfarande redo för matchspel. Conradsson beräknas vara tillbaka till nästa veckas möte med Malmö FF. Målvakten Sebastian Feddersen har problem med en ljumske, anfallaren Besnik Rustemaj är sjuk och för ytterbacken Mattias Pavic väntar en lång rehabilitering sedan han åkte på en korsbandskada i grenrepet mot Öster.

Kalmar FF kan blicka tillbaka på en framgångsrik säsong 2010 som slutade med en serieseger Juniorallsvenskan Elit Södra. Tyvärr räckte det inte enda fram i det efterföljande JSM-slutspelet som slutade med en tung, mycket tung kvartsfinalförlust mot Hammarby IF. Laget visade dock fjol att man tillhör de främsta juniorlagen i landet och fjolårets serieseger var sjunde året i rad som man knep en serieseger i olika seriesammanhang. 

Christopher Christensson vann den interna skytteligan ifjol på 16 fullträffar. Anfallaren vann även den totala skytteligan i den södra serien efter en makalös höstsäsong då han gjorde hela 11 mål. Anfallskollegan Erik Hoang slutade på tio fullträffar, Måns Söderqvist noterades för sex mål och Anton Agebjörn för fem mål i sin debutsäsong hos KFF.

KFF vann båda möterna med Elfsborg ifjol. Vårmötet på Ryavallen slutade 0-3 (0.2) efter mål av Anton Arvidsson, Melker Hallberg och Erik Hoang. Returen och höstmatchen på Fredriksskans bjöd på ett riktigt målkalas som till sist slutade hela 6-1 (2-0). Christopher Christensson blev tremålsskytt och Erik Hoang, Johannes Lagesson och Alexander Hellborg stod för varsitt mål.

IF Elfsborg slutade fjol trea i tabellen och var hela 14 poäng efter KFF. Det räckte trots allt till en plats i JSM-slutspelet som precis som för KFF slutade med uttåg i kvartsfinalen. IFK Norrköping blev för svåra för de gulsvarta som vann med 2-1 på Idrottsparken.

Klas Ingesson är ny tränare för Elfsborg som under försäsongen har tränat mycket försvarsspel och släppt in väldigt lite mål. Det har resulterat i ett lugn i laget som har smittat av sig på ett bra anfallsspel. Nu återstår det att se om laget kan fortsätta visa upp ett positivt spel när det blir skarpt läge och seriespelet startar igång.

Morgondagens seriepremiär på Gasten har avspark klockan 14:00 och precis som tidigare år är det fri entré på KFF:s hemmamatcher i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Assisterande tränaren Fredrik Carlén inför matchen:
– Äntligen är det dags för seriepremiär i Juniorallsvenskan efter en lång och något brokig försäsong. Veckans träningar har dock sett oerhört intressanta ut så det är med både spänning och förväntan som vi nu tar oss an Elfsborg.

Kalmar FF hälsar alla välkomna!

Annons