Tipselit: Femetta mot IF Elfsborg

8 september, 2012 |

Kalmar FF tog en komfortabel seger när IF Elfsborg besegrades med 5-1 i Borås

Kalmar FF tog på lördagseftermiddagen en komfortabel och framförallt viktig seger när IF Elfsborg besegrades med 5-1 i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Segern på Ramnavallen i Borås grundlades i den första halvleken med tre snabba mål inom loppet av tio minuter. David Garret (bilden) stod för ett hattrick och Ramon Pascal Lundqvist blev tvåmålsskytt och segern innebar att Kalmar FF klättrade upp till en tredje plats i tabellen.

– Idag gör vi i stort sett en perfekt försvarsmässig insats. Vi börjar också matchen i rätt ände och sätter organisationen från start och dessutom har vi bra utdelning på våra chanser, säger tränaren Jens Nilsson efter matchen.

Det stod viktiga poäng på spel när Kalmar FF och IF Elfsborg ställdes mot varandra i jakten på en slutspelsplats. När lagen möttes i Kalmar i våras vann KFF med 4-0 i en av säsongens bästa matcher på Gasten. KFF stod för en minst lika bra prestation i lördagens match på Ramnavallen som slutade med en komfortabel 5-1-seger.

Anfallaren David Garrett inledde målskyttet i den 6:e minuten med ett skott utifrån och Ramon Pascal Lundqvist satte 2-0 strax efteråt på ett likvärdigt sätt. Och det var inte slut där. I den 16:e minuten höll sig Garrett framme än en gång och efter ett perfekt inlägg från Erik Hoang satte han 3-0 på volley.

– Vi får en pefekt start på den här matchen. Det har framförallt varit målskyttet som vi har vi haft problem med på slutet, men idag fungerade det offensiva spelet fullt ut, säger Jens Nilsson.

Ramon Pascal Lundqvist kunde i inledningen på den andra halvleken utöka ledningen när han placerade in 4-0 efter att Erik Hoang återigen svarat för ett fint inlägg. I det läget var matchen redan avgjord och det märktes tydlig på hemmaspelarna som mest sprang runt och skällde på varandra.

Efter dryga timmen spelas kom också 5-0 när David Garrett kunde fullborda sitt hattrick. Efter en fin öppnande boll från Peter Westberg sprang Garrett ifrån sin bevakning och retsamt lyfte in bollen i mål. Strax efteråt reducerade Elfsborg till 1-5 men det var mer av akademisk betydelse. För idag kunde inget stoppa ett KFF som gör en av säsongens bästa matcher och nu ligger på en tredje plats i tabellen med tre omgångar kvar.

– Kul för David Garrett att det äntligen lossnade och att han får göra tre mål. Det var också kul att se Ramon Pascal Lundqvist som trots sin unga åler gör ett sånt stort avtryck i matchen. Men det ska tilläggas att spelarna inte hade kunnat leverera som de gör om vi inte haft ett sånt bra mittfält som vi hade idag, säger Jens Nilsson.

För Kalmar FF väntar härnast hemmamatch mot Örgryte IS. En match som spelas fredagen den 14 september med avspark klockan 16:00 på Gasten.