Tipselit: Förlust mot Mjällby AIF

15 maj, 2012 |

Kalmar FF föll med 3-5 mot Mjällby AIF i Juniorallsvenskan Elit Södra

Kalmar FF:s tipselitlag förlorade tisdagskvällens seriematch mot Mjällby AIF i Juniorallsvenskan Elit Södra. Matchen på ett soligt Gasten slutade 3-5, efter 2-2 i halvtid.

Fredrick Roskvist (bilden) blev tvåmålsskytt och David Garrett stod för ett mål och kvällens förlust innebar att Mjällby AIF passerade Kalmar FF i tabellen som nu halkade ned till en fjärdeplats i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Det bjös på ett riktigt målkalas när Mjällby AIF gästade Gasten för säsongens första sydostderby. Trots en bra första halvlek av Kalmar FF var det Mjällby som plockade med sig samtliga poäng hem till Blekinge sedan KFF blev hårt straffat av gästernas omställningsspel.

Första halvlek slutade 2-2 sedan KFF tagit ledningen två gånger om. KFF fick en bra start på matchen när Fredrick Roskvist satte 1-0 redan efter tre minuter. MAIF kvitterade knappt tio minuter senare innan Roskvist på nytt gav KFF ledningen i mitten på första halvlek. Strax före paus fick MAIF till en kvittering.

– Jag tycker att vi har bra kontroll på första halvlek, säger assisterande tränare Fredrik Carlén.

I andra halvlek ryckte MAIF till sig en tremålsledning, där KFF var alldeles för naiva i försvarsspelet och samtidigt blev hårt straffat av gästernas effektiva omställningsspel. Även om David Garrett reducerade tio minuter före slutet lyckades MAIF att hålla undan och vinna fullt rättvist.

– I andra halvlek tappade vi i våra positioner och blev väldigt passiva, Försvarsspelet över hela planen i andra halvlek är också riktigt, riktigt dåligt och hade vi gjort en godkänd insats försvarsmässigt så hade vi vunnit den här matchen, säger Fredrik Carlén.

För Kalmar FF väntar ny hemmamatch redan på fredag (18/5) då GAIS kommer på besök till Gasten. Matchstart klockan 15:00.