Tipselit: Nytt målkalas på Gasten

16 juni, 2012 |

Kalmar FF tog en komfortabel 6-0-seger mot Degerfors IF i Juniorallsvenskan Elit Södra

Kalmar FF fortsätter att vara målglada på hemmaplan. När IFK Göteborg gästade Gasten för drygt två veckor sedan blev det klara 6-1 i säsngens bästa match. I eftermiddag bjöd laget publiken på ännu ett målkalas efter 6-0 (5-0) mot tabelljumbon Degerfors IF.

Kalmar FF bjöd tabelljumbon Degerfors IF på en fotbollslektion under den första halvleken och hade med sig hela 5-0 in till paus efter två mål av Anton Agebjörn och ett vardera från Max Axelsson, Oliver Bohman och Mattias Pavic (straff). KFF visade prov på bra spel över hela plan, framförallt i anfallsspelet och borde gjort ytterligare några mål.

Efter paus visade KFF upp ett mer slarvigt spel och bjöd in gästerna i matchen. Trots det vinner laget andra halvlek med 1-0 efter ett fint solomål av Erik Hoang i inledningen på halvleken.

För Kalmar FF väntar härnäst bortamatch mot Degerfors IF då serien vänder. En match som spelas på torsdag i nästa vecka med avspark klockan 16:00 på Stora Valla.

Tränare Jens Nilsson efter matchen:
– Prestationen är helt okej i första halvlek, där vi också gör fyra mål på en halvtimme. Efter paus slår grabbarna av på takten och halvleken är slarvig och ostrukuerad från våran sida. Vi fuskar i vårt hemjobb och vill bara framåt. Så ska man sammanfatta det här så är resultatet bra, första halvlek bra medan andra andra halvlek inte är bra.