Tipselit: Pavic ordnade efterlängtad seger

24 augusti, 2012 |

Kalmar FF besegrade Halmstads BK med 2-1 i Juniorallsvenskan Elit Södra

Mattias Pavic blev stor matchvinnare med två mål när Kalmar FF besegrade Halmstads BK med 2-1 (1-1) på fredagskvällen.

Båda målen kom på straff, ett i vardera halvlek, och segern innebar att KFF klättrade två placeringar och nu är ny tabelltvåa i Juniorallsvenskan Elit Södra.

– Vi gör en stark insats mot ett formstarkt Halmstad, säger tränare Jens Nilsson efter matchen.

Kalmar FF och Halmstads BK har genom åren bjudit på tuffa och jämna möten i Juniorallsvenskan. Fredagskvällens match på Gasten blev inget undantag och det blev lite av straffsparkarnas afton.

KFF tog tag i taktpinnen redan från start och redan i den 5:e minuten pekade domaren Andreas Svensson på straffpunken sedan David Garett blivit nedriven i straffområdet. Fram klev Mattias Pavic och placerade bollen säkert förbi Malkom Nilsson i HBK-målet.

Efter målen jämnade HBK ut spelet och kvarten senare kom också lvitteringen.

I första halvleken böljande spelet fram och tillbaka och båda lagen skapade mängder med målchanser. Men resultatet 1-1 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken var det KFF som skapade mest och bäst målchanser. Med kvarten kvar pekade domaren på nytt på straffpunkten och på nytt stegade Mattias Pavic fram och ordnade sitt andra mål för kvällen som innebar 2-1.

Efter målet flyttade HBK fram positioner för att nå en kvittering. Och gästernas skulle få sin chans med fem minuter kvar av matchen. Ännu en gång pekade domaren Andreas Svensson för straffspark. En straff som KFF-målvakten Fredrik Karlsson räddade och KFF kunde ta en efterlängtad seger efter två förluster på de tre senaste matcherna.

– Vi gör det riktigt bra matchen igenom. Framförallt var det glädjande att se våra spelare födda 1996 som går in och gör bra prestationer. Jacob Johansson och Peter Westberg fick debutera från start och båda kommer frän matchen med den äran, säger Jens Nilsson.

För Kalmar FF väntar härnäst resa till Skåne och bortamatch mot Helsingborgs IF. En match som spelas fredagen den 31 augusti med avspark klockan 16:00 på Olympia.