Tipselit: Seger i derbyt mot Öster

11 april, 2014 |

Kalmar FF Tipselit tog sin första seger i årets Juniorallsvenskan efter att man på hemmaplan besegrat Östers IF med 4-1.

Efter en något trevande inledning tog Kalmar FF över det mesta av spelet och tog också rättvist ledningen med 1-0 i den 17:e minuten genom Ludvig Holmertz (bilden). Även om spelet jämade ut sig något mellan lagen efter han så var det Kalmar FF som i den första halvlekens sista anfall bjöd på ett fint spel som Ludvig Holmertz avslutade med att göra 2-0.

I den andra halvleken skapar Tipselitkillarna flera bra chanser att öka på ledningen men det är först i den 70:e matchminuten som Måns Olström håller sig framme och sätter 3-0. Strax där efter kan Svante Ingelsson ökar på ledningen till 4-0 efter att bara varit på planen i ett par minuter.

Öster ska dock komma med i målprotokollet när de i den 80:e minuten reducerar till 1-4, men närmare än så kom de aldrig.

Kalmar FF gör en bra och stabil insats och vinner klart rättvist, extra plus till Peter Westberg som var planens absolut bäste spelare.