Tipselit: Seger i Smålandsderbyt

29 februari, 2012 |

Kalmar FF besegrade Östers IF med 3-1 i onsdagens träningsmatch på Gasten

Kalmar FF:s tipselitlag besegrade Östers IF.s tipselitlag i onsdagens träningsmatch på Gasten. Målskyttar för KFF var Oliver Bohman, Erik Hoang (bilden) och Pontus Gitzelov.

Efter en mållös första halvlek, som präglades av svagt spel och få målchanser från båda lagen, bjöds publiken runt Gastens konstgräsplan på en bättre andra halvlek. Och det var framförallt KFF som stod för det mesta när laget skruvade upp tempot som rev upp stora sår i gästernas försvar.

Oliver Bohman satte 1-0 i den 65:e minuten på ett skott strax utanför straffområdet och tio minuter senare kunde Erik Hoang utöka ledningen med en bredsida från nära håll. Hoangs tredje fullträff på försäsongen och den vindsnabbe yttermittfältaren visade att målformen håller i sig efter förra veckans två mål mot Mjällby AIF.

Öster fick till en reducering i den 85:e minuten och gästerna satsade allt fråmåt på slutet för att nå en kvittering. Men det skulle visa sig straffa sig när anfallaren och nyförvärvet från Nybro IF Pontus Gitzelovi i matchens sista minut ordnade 3-1 med en mäktig projektil upp i nättaket.

Assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen:
– Vi gör en riktigt dålig första halvlek, där vi är alldeles för passiva och ingen visar sig och vill ha bollen trots att det fanns stora ytor att skapa något på. I den andra halvleken skruvade vi upp tempot, vi blir bättre och skapar fler målchanser även det finns mer att önska. individuell sätt så fanns det några stycken som visade framfötterna men även ett par som visade att det finns en hel del kvar innan man är i matchform.