Tipselit: Seger mot Landskrona

23 maj, 2014 |

Kalmar FF besegrade Landskrona BoIS hemma på Gastens konstgräsplan med 2-0 efter mål av Herman Sillerström och Mattias Dolk.

Tipselitlaget kunde på fredagskvällen ganska enkelt slå tillbaka Landskrona BoIS i den nioned omgången av U19 Allsvenskan. KFF tog ledningen i den 35:e matchminuten då Herman Sillerström nådde högst på en hörna och nickade in ledningsmålet.

Efter målet kontrollerade Kalmar matchen och kunde gjort både två och tre mål men det skulle dröja till den 60:e minuten innan 2-0 kom. Mattias Dolk kunde då enkelt och behärskat rulla in bollen i mål med en bredsida efter ett fint anfall på högerkanten.

2-0 stod sig sedan matchen ut vilket betyder att KFF klättrar till en fjärde plats i en något haltande tabell.

Fredrik Carlén efter matchen
– Vi inleder matchen temposvagt och ängsligt. Vi spelar upp oss rejält i den andra halvleken och vinner klart rättvist då Landskrona aldrig riktigt skapade några farliga chanser. Många spelare kan betydligt bättre än så här men extra plus till våra mittbackar Herman Sillerström och Pontus Fredriksson som är mer eller mindre prickfria idag.

I nästa match väntar Malmö FF borta på Malmö stadion den 30 maj.