Tipselit: Seger mot Örgryte IS

19 april, 2012 |

Kalmar FF tog andra raka bortasegern efter 3-1 mot Örgryte IS

Efter en svidande 3-0-förlust i hemmapremiären mot Malmö FF studsade Kalmar FF tillbaka och vann torsdagskvällens bortamatch mot Örgryte IS med 3-1, efter 1-0 i halvtid.

KFF fick en drömstart på matchen med ett tidigt ledningsmål genom Erik Hoang (bilden) som satte 1-0 på frispark redan efter två minuter. Målet stod sig fram till paus i en halvlek som var spelmässigt jämn med få målchanser.

I andra halvlek tog KFF över tillställningarna ÖIS-gården och efter dryga timmen kunde Anton Agebjörn utöka ledningen när han från nära håll stötte in 2-0 bakom hemmamålvakten Lukas Thell.

Med åtta minuter kvar av matchen kom 3-0 som också blev matchens behållning när Mathias Jung snyggt placerade in en frispark upp i krysset.

ÖIS fick til en reducering på slutet men segern var aldrig hotad och KFF kunde ta säsongens andra raka trepoängare på bortaplan.

Kvällens seger innebär att KFF är ny tabellfyra i en haltande tabell. Om drygt en vecka (28/4) väntar hemmamatch mot IF Elfsborg med avspark klockan 13:00 på Gasten.