Tipselit: Tredje raka segern

6 mars, 2012 |

Kalmar FF vände underläge till seger mot Oskarshamns AIK

Kalmar FF.s tipselitlag stod för årets bästa insats när man på tisdagskvällen besegrade division 2-laget Oskarshamns AIK med 4-2 i en träningsmatch på Gasten. Målskyttar för KFF i tur och ordning: Herman Sillerström, Anton Agebjörn, Dennis Andersson och David Garrett.

Kalmar FF tog på tisdagskvällen sin tredje raka seger på försäsongen när man besegrade Oskarshamns AIK med 4-2, efter 2-2 i halvtid.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig på Gasten innan gästernas Valentino Pidré ordnade 0-1 redan i den första matchminuten. I den 25:e minuten höll sig Pidré framme igen och satte sitt andra mål för kvällen. KFF reducerade i den 35:e minuten genom Herman Sillerström som höll sig framme i straffområdet efter en frispark slagen av Erik Hoang. Målet gav KFF ny energi och strax före paus kom också kvitteringen när lagkaptenen Anton Agebjörn pangade in 2-2 efter ett fint förarbete av Fredrick Roskvist.

I andra halvlek tog KFF över matchbilden totalt och skapade mängder med målchanser. Det dröjde dock till kvarten kvar innan ledningsmålet kom genom Dennis Andersson som nådde högst på en hörna. På slutet satsade gästerna allt framåt för en kvittering och det öppnade upp för inbytte David Garrett som i den 85:e minuten punkterade matchen genom att rulla in 4-2 bakom OAIK-målvakten Oskar Johansson.

Assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen:
– Vi gör en fantastiskt bra match. Det som är riktigt kul är att vi får precis de svaren från dem spelare som vi önskat. Emil Sjöstedt gör sin absolut bästa insats i Kalmar FF-tröjan, likaså Oliver Bohman. Idag spelar vi utan spetsgruppsspelare mot ett seniorlag och vi var på förhand rädda att vi inte skulle palla med det här, men vi visar att vi står upp bra och just nu ser det väldigt ljust ut. Det var precis det här som vi behövde.

För Kalmar FF väntar nu ett litet matchuppehåll då mertalet av spelarna åker på läger med fotbollsgymnasiet till Spanien. Nästa träningsmatch, som också blir blir den sista innan premiären mot Östers IF i Juniorallsvenskan Elit Södra, spelas 21 mars klockan 16:30 då IFK Berga kommer på besök till Gasten.