Tipselit: Truppen mot Halmstads BK

8 september, 2011 |

Under fredagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under fredagen spelas omgång 19 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Halmstads BK. Avspark klockan 17:00 på Gasten och tränaren Jens Nilsson har tagit ut 17 spelare och presenterar följande matchtrupp.

Under fredagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under fredagen spelas omgång 19 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Halmstads BK. Avspark klockan 17:00 på Gasten och tränaren Jens Nilsson har tagit ut 17 spelare och presenterar följande matchtrupp.

Truppen mot Halmstads BK
Sebastian Feddersen (mv)
Oskar Söderberg (mv)
Oskar Cardmo Drott
Axel Roosling
Philip Conradsson
Alexander Hellborg
Dennis Andersson
Max Axelsson
Erik Hoang
Melker Hallberg
Mathias Jung
Anton Agebjörn
Oliver Bohman
Erik Svanström
Victor Nilsson
Fredrick Roskvist
David Garrett

Med 1-4-segern mot Norrby IF i färskt minne är seriespelet i Juniorallsvenskan Elit Södra inne i ett avgörande skede. Med fyra omgångar kvar väntar i morgon fredag en mycket viktig hemmamatch mot Halmstads BK som kommer på besök till Gasten. En sexpoängsmatch i ordets rätta bemärkelse i jakten på en åtrovärd plats till kommande JSM-slutspel.

I tisdag bröt Kalmar FF en negativ förlustsvit på fyra raka matcher efter en 4-1-seger mot bottenlaget Norrby IF på Ramnavallen i Borås. Nu väntar ett betydligt bättre motstånd i form av Halmstads BK som ligger på en sjätteplats i tabellen – tre poäng bakom fyran KFF som för närvarande innehar en slutspelsplats. Serieledande BK Häcken och tvåan IFK Göteborg kan redan nu fokusera på kommande slutspel och en rödvit trepoängare i morgon mot HBK och KFF kan förmodligen läggas till den skaran. Vid en eventuell förlust och de tre avslutande seriematcher mot FC Trollhättan (b), Malmö FF (h) och IF Elfsborg (b) blir riktigt nervösa tillställningar.

Kalmar FF genomförde i eftermiddag ett sista matchförberedande träningspass på Gasten och efter den stod det klart att fyra selare inte finns tillgängla för spel. Viktor Olofsson och Kristoffer Gustavsson har ljumskproblem, Filip Engelholm har ont i en höft, samt Ludvig Holmertz som är axelskadad. Målvakten Oskar Söderberg, sjuk i tisdag mot Norrby, är nu frisk och går in i truppen.

Kalmar FF mot Halmstads BK brukar alltid bjuda på tuffa och täta matcher. Morgondagens match blir säkerligen inget undantag och när lagen ställdes mot varandra i vårmötet i Halmstad avgick hemmalaget med en 1-0-seger. KFF vann dock båda möterna ifjol, 1-0 i Halmstad och hela 5-1 på Fredriksskans i säsongens bästa match.

Halmstads BK med tränaren Robert Nordström i spetsen har i skrivande stund inte presenterat någon trupp till matchen.

Assisterande tränaren Fredrik Carlén inför matchen:
– Med ett stärkt självförtroende från segern mot Norrby i veckan är killarna åter laddade och ser med förväntan fram emot morgondagens match mot Halmstad. Personligen ser jag fram emot morgondagen då matcherna mot Halmstad alltid brukar bli både välspelade och jämna.

Matchen döms av Luis Dinamarca Nunez från Växjö med Adam Blomkvist och Armin Crnovrsann, båda Kalmar som assisterande.

Kalmar FF hälsar alla välkomna till fredagens hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra!

Annons