Tipselit: Truppen mot IFK Göteborg

25 augusti, 2011 |

Under fredagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under fredagen spelas omgång 17 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FfF väntar hemmamatch mot IFK Göteborg. Avspark klockan 17:00 på Gasten och huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 18 spelare och presenterar följande matchtrupp.

Under fredagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under fredagen spelas omgång 17 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FfF väntar hemmamatch mot IFK Göteborg. Avspark klockan 17:00 på Gasten och huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 18 spelare och presenterar följande matchtrupp.

Truppen mot IFK Göteborg
Oskar Söderberg (mv)
Fredrik Karlsson (mv)
Oskar Cardmo Drott
Axel Roosling
Alexander Hellborg
Philip Conradsson
Dennis Andersson
Max Axelsson
Melker Hallberg
Anton Agebjörn
Emil Sjöstedt
Oliver Bohman
Ludvig Holmertz
Filip Engelholm
David Garrett
Fredrick Roskvist
Victor Nilsson
Erik Svanström

Seriespelet i Juniorallsvenskan Elit Södra rullar vidare och i morgon fredag väntar ett intressant möte med IFK Göteborg hemma på Gastens konstgräsplan. Med åtta omgångar kvar är det hög tid för KFF att bryta en negativ trend med tre raka förluster om lagets dröm om en plats till JSM-slutspel ska leva vidare.

Inför matchen står det klart att tränaren Jens Nilsson får klara sig utan fyra spelare. Viktor Olofsson och Kristoffer Gustavsson har båda ljumskproblem, dessutom är Mathias Jung och Erik Hoang avstängda efter varning i senaste hemmamatchen mot BK Häcken. Mer glädjande är att publiken i morgon får se ett nytt ansikte i truppen i form av anfallaren Erik Svanström som gör matchdebut i Kalmar FF. Erik Svanström är 16 år (född 1995) och kommer närmast från den dalsländska klubben IF Viken i Åmål och har flyttat ned till Kalmar för att gå på fotbollsakademin.

Efter 16 spelade matcher återfinns Kalmar FF på en fjärdeplats i tabellen, de fem första går till slutspelet, med 27 inspelade poäng. Mötet med IFK Göteborg blir säsongens niode hemmamatch och lagets hemmafacit hitills är fem segrar, en oavgjort och en förlust. I senaste omgången blev det förlust mot BK Häcken (1-3) trots tidig ledning och mål av Erik Hoang. Anfallaren Fredrick Roskvist är målbäst i truppen och har hitills noterats för 12 fullträffar. Tvåa är Erik Hoang på fyra mål och trea är kvartetten Rasmus Sjöstedt, David Garrett, Melker Hallberg och Mathias Jung med tre mål.

IFK Göteborg kommer till morgondagens match med en knippe segrar bakom sig. I senaste omgången besegrades IF Elfsborg med 2-1 på hemmaplan och Blåvitt har tagit tretton av femton möjliga poäng på de fem senaste matcherna. Laget är tabelltvåa med 37 poäng har i stort sett säkrat en plats till kommande JSM-slutspel.

Senast KFF och IFK Göteborg ställdes mot varandra var i mitten av juni i en match på Lemmingvallen i Göteborg. En match som slutade 1-0 (0-0) efter att Muhamed Didzar slagit in segermålet i den 55:e minuten. Göteborg vann även fjolårets båda seriematcher, 4-2 i Göteborg och 3-1 på Fredriksskans.

IFK Göteborg har avviserat följande trupp inför mötet med Kalmar FF.

IFK Göteborg (4-4-2): August Strömberg – Tobias Bratt, Malek Iskander, Jonathan Azulay, Allan Mohideen – Chris Mbamba, Efe Yildirim, Bragi Bergsson, Sebastian Ohlsson – Andreas Peterson, David Moberg Karlsson

Avbytare: Felix Nyström, Nikola Zivanovic, Billy Nordström, Fredrik Alnäs, Sebastian Hedlund, Björn Linde, Iba Ramic

Matchen döms av Sinisa Konjetic från Alvesta med Anders Stenberg och Ola Engfeldt, båda Färjestaden som assisterande.

Assisterande tränaren Fredrik Carlén inför matchen:
– Det är alltid intressant att möta IFK Göteborg som spelar en kvick och rak fotboll. Vi har under de senaste säsongerna haft problem med Blåvitt som besegrat oss i tre raka matcher, bland annat vårmötet i Göteborg som slutade 1-0. Trots 1-3 mot Häcken senast känns det positivt i truppen och jag hoppas vi kan bjuda upp till en bra match. Alla killar är revanschsugna och ser verkligen fram emot morgondagens match.

Kalmar FF hälsas alla välkomna till Gasten och fredagens hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Annons