Tipselit: Truppen mot Malmö FF

21 september, 2011 |

Under torsdagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under torsdagen spelas omgång 21 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Malmö FF. Avspark klockan 17:00 på Gasten och tränaren Jens Nilsson har tagit ut 19 spelare och presenterar följande trupp.

Under torsdagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under torsdagen spelas omgång 21 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Malmö FF. Avspark klockan 17:00 på Gasten och tränaren Jens Nilsson har tagit ut 19 spelare och presenterar följande trupp.

Truppen mot Malmö FF
Oskar Söderberg (mv)
Fredrik Karlsson (mv)
Axel Roosling
Oskar Cardmo Drott
Alexander Hellborg
Dennis Andersson
Kristoffer Gustavsson
Max Axelsson
Erik Hoang
Anton Agebjörn
Mathias Jung
Oliver Bohman
Emil Sjöstedt
Ludvig Holmertz
Filip Engelholm
Fredrick Roskvist
David Garrett
Victor Nilsson
Erik Svanström

Toppmöte i Juniorallsvenskan Elit Södra när Malmö FF kommer på besök till Kalmar. Kalmar FF kliver in till matchen med bra självförtroende efter tre raka segrar i tur och ordning: 4-1 mot Norrby IF, 4-1 mot Halmstads BK och senast 4-0 mot FC Trollhättan. Tre viktiga och oerhört sköna segrar som gör att laget med två omgångar kvar är klara för kommande JSM-slutspel.

Truppen genomförde i eftermiddag ett sista matchförberedande träningspass på Gasten och efter den står det klart att två spelare inte finns tillgängliga till matchen. Försvarsspelaren Viktor Olofsson som är på väg tillbaka från ljumskproblem men inte redo för spel, samt Melker Hallberg som är iväg med P16/95-landslaget i Moldavien för EM-kval.

Med två omgångar kvar är Kalmar FF tabelltrea med 36 inspelade poäng. BK Häcken toppar tabellen på 50 poäng, en poäng före tvåan IFK Göteborg. KFF avslutar seriespelet kommande vecka med bortamatch mot IF Elfsborg.

Malmö FF kommer till Kalmar med en 3-1-förlust borta mot Åtvidabergs FF i bagaget. Men innan dess tog man tre poäng i hemmamötet med Östers IF som slutade 5-2. Laget är tabellfyra på 35 poäng och kan således vid seger passera KFF. Skåningarna behöver minst en poäng till för att vara helt klara för JSM-slutspelet och avslutar serien med hemmamatch mot bottenlaget Norrby IF.

Senast Kalmar FF ställdes mot Malmö FF var 14 april i omgång 2. Då kunde KFF åka hem med en poäng från Malmö Stadion efter att ha hämtat upp ett 1-3-underlöge i paus till 3-3. Målskyttar för KFF var Oscar Borgh, Christopher Christensson och Fredrick Roskvist. Mer om den matchen kan du läsa här

Lagen tog varsin seger i fjolårets möten i serien. KFF vann med 2-1 på Fredriksskans och MFF med liknande siffror på Malmö Stadion. KFF vann även träningsmatchen på försäsongen nere i Malmö med 4-2. .

Matchen döms av Christian Högström från Totebo med Lars Ove Olsson, Västervik och Torbjörn Iserstål från Gunnebo som assisterande.

Assisterande tränare Fredrik Carlén inför matchen:
– Vi gjorde en något svajig insats mot Trollhättan och ska vi ha en möjlighet att slå tillbaka ett taggat MFF krävs att samtliga spelare presterar på topp. Killarna har sett pigga ut de senaste dagarna och jag hoppas att vi ska kunna bjuda de skånska pågarna och publiken på en bra match.

Kalmar FF hälsar alla välkomna till morgondagens hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Annons