Tipselit: Truppen mot Östers IF

4 augusti, 2011 |

Under fredagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under fredag spelas omgång 14 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Östers IF. Avspark klockan 17:00 på Gasten och huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 19 spelare och presenterar följande trupp.

Under fredagen väntar hemmamatch i Juniorallsvenskan Elit Södra

Under fredag spelas omgång 14 av Juniorallsvenskan Elit Södra och för Kalmar FF väntar hemmamatch mot Östers IF. Avspark klockan 17:00 på Gasten och huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 19 spelare och presenterar följande trupp.

Truppen mot Östers IF
Sebastian Feddersen (mv)
Oskar Söderberg (mv)
Oskar Cardmo Drott
Philip Conradsson
Dennis Andersson
Alexander Hellborg
Kristoffer Gustavsson
Axel Roosling
Max Axelsson
Anton Agebjörn
Mathias Jung
Oliver Bohman
Ludvig Holmertz
Filip Engelholm
Emil Sjöstedt
Erik Hoang
Fredrick Roskvist
Victor Nilsson
David Garrett

Seriespelet i Juniorallsvenskan rullar vidare och i morgon väntar ett intressant Smålandsderby mot Östers IF som kommer på besök till Gastens konstgräs. Inför matchen står det klart att tränaren Jens Nilsson får klara sig utan Viktor Olofsson som är skadad (ljumske) samt Melker Hallberg som är iväg på landslagsuppdrag med P16/95-landslaget som spelas Nordisk pojkturnering på Island. Tillbaks i truppen är målvakten Sebastian Feddersen som gör comeeback efter skada.

Kalmar FF kliver in till matchen med en färsk 3-0-seger mot Örgryte IS på bortaplan. KFF har åtta raka matcher utan förlust och har inte förlorat sedan i mitten på maj då IFK Göteborg vann med 1-0 på Lemmingsvallen. I tabellen återfinns KFF på en fjärdeplats med 27 inspelade poäng efter 13 omgångar. BK Häcken toppar tabellen på 32 poäng, en poäng före IFK Göteborg och fem före Malmö FF.

Morgondagens gäster Östers IF är tabellåtta på 16 poäng och kommer närmäst från en 0-2-förlust mot BK Häcken på hemmaplan. Laget har haft en tung period bakom sig och bara tagit en seger på de fem senaste matcherna. Om inte trepoängarna snart börjar ramla in för de rödblåa så talar mycket för att laget missar JSM-slutspelet senare i höst.

Senast Kalmar FF ställdes mot Östers IF var i omgång 9 i en match på Värendsvallen. Då var KFF det starkaste laget och vann med 4-1 efter två mål av Christopher Christensson och ett vardera från Erik Hoang och Fredrick Roskvist. KFF vann även försäsongsmötet i Växjö med 3-1.

Christopher Christensson har nu lämnat Kalmar FF för spel i Lindsdals IF. Även Oscar Borgh har lämnat truppen efter sommaruppehållet och ny klubbadress är Vimmerby IF. KFF vann även försäsongsmötet i Växjö med 3-1.

Matchen döms av Martin Mosskull från Eksjö med Jan-Åke Aronsson och Sandra Werner, båda Kalmar som assisterande.

Huvudtränaren Jens Nilsson inför matchen:
– Öster bjuder allt på ett tufft motstånd så för oss gäller det att spela bra för att vinna.

Assisterande tränaren Fredrik Carlén inför matchen:
– Som vanligt efter sommaruppehållet har ett par spelare lämnat klubben och ett par yngre killar fått kliva in i tomrummet som blivit. Senast mot ÖIS fick vi också ett kvitto på att de killar håller en bra nivå, så morgondagens match kommer att bli en spännande och tuff drabbning mot ett Öster som säkert är revachsugna efter vårens match.

FrI entré och Kalmar FF hälsas alla välkomna till fredagens seriematch i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Annons