Tipselit: Tung säsongsavslutning

31 oktober, 2011 |

Kalmar FF förlorade JSM-finalen mot BK Häcken

Kalmar FF förlorade söndagens JSM-final mot BK Häcken på bortaplan. Finalen, som spelades på Valhalla IP i Göteborg, slutade 4-1 till hemmalaget efter 1-1 i halvtid.

Dagens JSM-final lockade drygt 800 åskådare till en regnigt och kylslaget Valhalla IP. Kalmar FF fick bästa möjliga start på finalen när Erik Hoang dundrade in 0-1 i den 26 minuten. Bollen gick som på ett snöre genom laget och passningen från Melker Hallberg höll högsta klass och nådde till sist Hoang som avslossade stora kanonen. Bollen stundsade på en Häckenben som helt ställde hemmamålvakten Rasmus Iversen.

Men i halvtid var det kvitterat. Ett mål som kom efter en hörna där Axel Johansson fångade upp en andraboll och avslutade med att lägga upp bollen i krysset bakom en maktlös KFF-målvakt Sebastian Feddersen. Kvitteringen var helt rättvis sett till bollinnehav och målchanser.

Vi är med hyfsat i första halvlek och får också göra 1-0 genom Erik. Tyvärr kom en kvittering innan paus, säger KFF-tränaren Jens Nilsson efter matchen.

I andra halvlek tog hemmalaget över fullständigt och gjorde stundtals lite som man ville. Ledningsmålet lät inte heller vänta på sig. Tio minuter in på andra halvlek nickade Jesper Jonasson Westerberg in bollen bakom Feddersen och fem minuter slog han till igen när han höll sig framme i straffområdet och ordnade 3-1.

– Någonstans där dör matchen, säger Nilsson som fick bevittna ytterligare ett baklängesmål innan full tid.

Efter målen flyttade KFF upp sina positioner utan för den skull komma till några riktigt bra målchanser. Istället kunde Oscar Lewicki sätta dit 4-1 med dryga kvarten kvar av matchen. U21-landlagsmannen lyfte upp bollen i nättaket efter en frispark signerad Leonard Zuta.

–  Visst, det är aldrig roligt att förlora men samtidigt måste man erkänna att Häcken var mycket bättre än oss framförallt i andra halvlek, Häcken är ett bra lag och när man kryddar på med spelare ffrån a-truppen blir det liksom inte lättare. Även om jag för tillfället är mycket besviken över dagens insats är jag sammantaget helnöjd med vad spelarna har presterat under den här säsongen, avslutar Nilsson.