Tipselit: Viktig seger mot Örgryte IS

14 september, 2012 |

Kalmar FF tog ett stort steg närmare en slutspelsplats efter 2-1-seger mot Örgryte IS

Kalmar FF vann fredagskvällens hemmamatch mot Örgrytes IS med 2-1 efter mål av Mathias Jung och Axel Rossling (bilden).

Viktiga poäng stod på spel för Kalmar FF när laget på fredagen gästades av Örgryte IS i Juniorallsvenskan Elit Södra. En seger och laget skulle ta ett stort steg närmare en plats till höstens slutspel.

Det började också bra för Kalmar FF. Efter drygt en kvart ordnade Mathias Jung 1-0 när han slog in en hörna direkt i mål. Ett ledningsmål som stod sig efter 45 minuter på ett blåsigt Gasten trots att gästade missade en straff i slutet på halveken.

Örgryte skulle dock komma tillbaka i matchen och i den 58:e minuten hittade Rasmus Tengfjord rätt bakom KFF-målvakten Lucas Hägg Johansson efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Men glädjen varade inte inte länge för gästerna som haft det tungt under säsongen och kom till Kalmar med endast en seger på tio bortamatcher.

I den 60 minuten klev vänstermittfältaren Peter Westberg av till förmån för Martin Karlsson. Karlsson tog plats som vänsterback och Axel Roosling tog steget upp i banan.

Och bara minuten senare gav det utdelning när Roosling skickade in 2-1 vid bortre stolpen på passning av just Martin Karlsson.

Med tjugo minuter kvar av matchen blev mittbacken Dennis Andersson frilägesutvisad och är således avstängd till kommande match som är borta mot seriettan Malmö FF.

På slutet satsade Örgryte allt framåt för att nå en kvittering. Men så många gångar förut den här säsongen lyckades KFF hålla undan och segern var högst viktig i jakten på en åtrovärd slutspelsplats.

Det återstår nu två omgångar av Juniorallsvenskan Elit Södra. För KFF återstår bortamatch mot Malmö FF (21/9) och hemmamatch mot Östers IF (29/9). Seger i någon av dessa matcher och laget kan med all säkerhet rikta in sig på höstens JSM-slutspel.

– Vi gör en av säsongen sämre insatser idag och vi får helt enkelt glädjas och vara tacksamma att vi lyckas ta tre poäng för det var nog det enda som var positivt med dagens tillställning. Vinden ställde till det för båda lagen, vi har det mesta och bästa av spelet i första halvleken och i andra får ÖIS mer att säga till om i medvinden, säger assisterande tränar Fredrik Carlén efter matchen.