Tipselitlaget: Seger i Norrköping

8 september, 2009 |

Kalmar FF besegrade programenligt Smedby AIS med 3-1 och tog därmed sin nionde raka seger.

Trots att Kalmar FF spelmässigt gjorde en svag insats på Smedby IP under tisdagskvällen blev det seger och tre viktiga poäng i jakten på seriesegern. Högerbacken Andreas Thuresson inledde målskyttet i den 12:e minuten och Erik Hoang utökade sedan på till 2-0 tio minuter före paus. I den 80:e minuten kom 3-0 genom Christopher Christensson innan hemmalaget på stopptid kunde reducera till 3-1 på straff.

– En mycket svag insats från våran sida, kanske rent av säsongens bottennapp. Killarna var inte alls förberedda på att Smedby skulle stå upp i närkamperna och med det kom vi helt fel in i matchen. Det viktigaste var trots allt att det blev tre poäng med tanke på att vi strävar efter att vinna serien, konstaterade tränaren Jens Nilsson efter matchen.

Två matcher återstår för Kalmar FF:s tipselitlag i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Fredagen den 18 september väntar bortamatch mot Ljungby IF innan man avslutar med hemmamatch mot Nybro IF sex dagar senare.

Fullständig tabell för Juniorallsvenskan Östra Götaland hittar du här.