Tipselitlaget: Startelvan på Vapenvallen

23 augusti, 2009 |

Kalmar FF spelar i dag seriematch mot Husqvarna FF i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Matchen spelas på Vapenvallen och startar klockan 18:15.

Kalmar FF spelar i dag seriematch mot Husqvarna FF i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Matchen spelas på Vapenvallen och startar klockan 18:15.

Med sju omgångar kvar av Juniorallsvenskan Östra Götaland åker Kalmar FF till Vapenvallen för möte med Husqvarna FF. Ett hemmalag som ligger på en tredje plats i tabellen med 24 inspelade poäng efter 10 spelade matcher. Inför kvällens match har Husqvarna FF en match mindre spelad än serieledande Kalmar FF som toppar tabellen på 28 poäng. Det stundar alltså ikväll en ytterst viktig match för båda lagen inför dom avslutande omgångarna.

Kalmar FF springer in på Vapenvallen med sex raka segrar i bagaget. Laget är överlägset målgladast i serien och har bara på den tre senaste matcherna gjort hela 25 mål framåt och bara släppt till ett mål bakåt. I senaste omgången blev det förkrossande 9-0 hemma mot IF Sylvia och innan dess 8-1 mot IFK Värnamo. Husqvarna FF besegrade Ljungby IF i förra omgången med 6-0 på Lagavallen i Ljungby.

Vårmötet på Fredriksskans mellan Kalmar FF och Husqvarna FF slutade med seger för Kalmar FF med 2-1 efter mål av Johannes Lagesson och Alexander Pettersson. Mer om den matchen kan du läsa här

Dagens domare är Patrik Junhem från Jönköping. Amir Malaki, Husqvarna och Lars Siggelin från Jönköping och assisterande.

Jens Nilsson har tagit ut en 17-manna trupp och Kalmar FF ställer upp med följande lag:

Sebastian Feddersen

Mattias Johansson – Ludvig Öhman – Rasmus Sjöstedt – Johannes Lagesson

Marcus Mårtensson – Anton Arvidsson – Mattias Jung – Robin Östlind

Hampus Bohman – Alexander Pettersson

Avbytare
Fredrik Sundahl (mv)
Erik Hoang
Oskar Cardmo Drott
Christopher Christensson
Oskar Borgh
Max Axelsson

Jens Nilsson inför matchen:
– Serien går nu in ett slutskede och för oss väntar två viktiga matcher framöver. Dels Husqvarna i kväll och nästa vecka mot Jönköping. Daniel Ahonen är avstängd till kvällens match, i övrigt är truppen intakt. Det är bara att gå ut och köra nu.   

Annons