Tränarintervju: Hasse Eklund inför hemmamatchen mot Gefle

24 augusti, 2014 |

Matchtruppen till morgondagens match mot Gefle IF

Hur är läget i truppen inför matchen mot Gefle?
-Tyvärr har vi åkt på en hel del skador som har ställt till det lite med planeringen. Marcus Nilsson är dessutom avstängd så antalet spelare som jag har till mitt förfogande är mer begränsat än vanligt.

Matchtruppen till morgondagens match mot Gefle IF

Hur är läget i truppen inför matchen mot Gefle?
-Tyvärr har vi åkt på en hel del skador som har ställt till det lite med planeringen. Marcus Nilsson är dessutom avstängd så antalet spelare som jag har till mitt förfogande är mer begränsat än vanligt.

Vad beror alla dessa skador på?
Vi har varit inne i en negativ spiral och spelarna har verkligen jobbat stenhårt för att vi skall komma ur den. Det har varit svårt att hålla tillbaka dem på träningsplanen och i gymmet för alla vill verkligen in på vinnarspåret igen. Så alla matcher och den hårda träningen har gjort att vi har åkt på en del överbelastningsskador. Det är positivt att spelarna vill träna extra för att komma i form, men det är en svår balansgång att inte gå ”över gränsen” med skador som följd.

Fortfarande obesegrade på Guldfågeln Arena, Håller sviten över Gefle också?
Jag hoppas verkligen publiken kommer och att supportrarna fortsätter att stötta oss nu när vi är inne i en motgångsperiod. Vi har haft fantastisk uppbackning och bra stämning i vår borg. Det är nu när vi förtjänar fansens support som minst som vi behöver den som bäst. Vi är starka hemma och vi har en stor möjlighet att förlänga den obesegrade sviten.

Du var själv inne på det, cupförlusten senast och negativa rubriker den senaste månaden. Hur tacklar ni detta?
Det är en jämn allsvenska och går du ned några procent så kan du få stryk av alla lag. Vi har verkligen skämts efter den senaste förlusten och måste nu titta framåt. Vill man fortsätta spy galla över oss så skall man givetvis göra det, för det har vi förtjänat efter den senaste månadens resultat. Vi har verkligen inte nått upp till den höga kvalitet som vi hade i våras. Jag kan bara dra ner brallorna och be om ursäkt. Mitt ledarskap har inte varit så starkt under denna period. Jag tror jag har varit lite stressad över att ständigt jämföras med Nanne och förra årets fjärdeplacering. Det har gjort att jag försökt att forcera fram en bra offensiv och blivit väldigt otydlig under denna period. Nu får jag dra upp brallorna igen, jobba tillbaka förtroendet. Att förändra tar tid och man måste jobba metodiskt. Det går inte hoppa över några steg. Om inte betongen blir ordentligt härdat så spricker det. Så nu får vi gå tillbaka till lite mer grunder i vårt spel och ta upp kampen om Europa-platserna. Chansen finns fortfarande och ledarteam med spelare är verkligen beredd att kavla upp ärmarna och kämpa.

Slutligen så har det blivit en förändring på ledarsidan. Din kommentar?
Vill passa på att tacka Patrik över vår tid tillsammans i Kalmar FF. Han har ju bestämt sig för att inte vara en del av FF:s framtid längre och därför blev det ett skifte till Jens Nilsson som ny assisterande tränare. Jensa har ju en gedigen bakgrund i Kalmar och har gjort ett fantastiskt jobb på ungdomssidan. Det skall bli mycket kul att jobba med honom och det stärker vår identitet ännu mer när vi säger att vi vill ta fram egna spelare från våra egna led med en tränare som har stor kunskap inom talangutveckling.

Trupp och tippa ett resultat?
Trupp får du gärna men inget resultat. Nu skall vi tillbaka till fokus på en bra prestation. Vi skall kämpa och hoppas att det ger oss tre poäng. Vi ses på GFA !.

Lars Cramer, Ole Söderberg, Johan Ramhorn, Sebastian Ramhorn, Markus Thorbjörnsson, Ludvig Öhman, Nenad Djordjevic, Romario, Tobias Eriksson, Jonathan Ring, Papa Diouf, Cesar Santin, David Elm, Måns Söderqvist, Pär Ericsson, Peter Westberg, Giga Chkheidze, Herman Sillerström

Skadade: Stefan Larsson (Häl), Ismael (lår), Hovda (ljumske), Nouri (lår), Solheim ( lår), Filip S ( rygg) 
Avstängd: Marcus Nilsson

Annons