Tre frågor till Jens Karlsson inför hemmapremiären

8 april, 2024 | Nyhet

Ikväll kl.19.00 tar Kalmar FF emot IK Sirius i den allsvenska hemmapremiären på Guldfågeln Arena. Vi ställde tre frågor till Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson för att höra hur hans tankar går inför matchen.

Jens Karlsson om…

Insatsen mot Hammarby IF i den allsvenska premiären
– Totalt sett en insats som är några hack under den nivån vi kan spela på. Vi vet att vi har mer i oss. Känslan är att med en bättre prestation var det en match vi skulle kunna ha vunnit. Men vi har tagit den besvikelsen och omvandlat det till motivation att visa vilka höjder vi kan nå. 

Dagens motståndare: IK Sirius
– Sirius är ett bra lag tycker jag. Ska jag beskriva dem med ett ord så blir det attackerande. De spelar väldigt snabbt framåt och använder sig ofta av ett längre spel. De har ett par snabba spelare som de gärna sätter i spel. Defensivt är de också attackerande på så vis att de gärna pressar högt och aggressivt. Precis som alla lag har de vissa svagheter som vi ska försöka utnyttja, där vi hoppas att vi kan göra det svårt för dem. Det kommer krävas en bra prestation av oss för att vinna den här matchen.

Hur veckan har varit  
– Veckan har varit fokuserad och bra. Vi startade med en utvärdering av Hammarby-matchen och fokus på vad vi behöver förbättra framåt. Sen tyvärr ställde ju vädret till det för oss på onsdagen då planen inte var träningsbar, men spelarna hanterade det fantastiskt och genomförde att tufft löppass i friidrottshallen utan att gnälla det minsta. Slutet på veckan har fokuset varit på att träna på de sakerna i vårt egna spel som vi ville förbättra sedan förra matchen. Sista dagarna har vi även hunnit kolla på Sirius och hur vi ska hantera den här matchen. Bra energi och engagemang från alla spelare under hela veckan tycker jag.

Kalmar FF- IK Sirius
Ikväll kl.19.00, Guldfågeln Arena
Allsvensk hemmapremiär
Köp biljetter här

  

Annons