Tre poäng mot Varberg

23 juli, 2023 | Nyhet

Kalmar FF tog under söndagen emot Varberg på hemmaplan. 5351 personer var på plats på Guldfågeln Arena och fick se ett KFF som visade stark lagmoral. Senast lagen möttes gick båda av planen mållösa. Dagens match skulle visa sig i liknande dager.

Kalmar FF kom till eftermiddagens match med två förluster i ryggen. Men med några förändringar i startelvan försökte Henrik Jensen hitta tillbaka till vinnartakterna. Nyförvärvet Jacob Trenskow fick göra sin startdebut och i målet stod återigen Ricardo Friedrich. 

Och just Ricardo Friedrich fick i den fjärde minuten sträcka ut sig rejält för att rädda Varbergs första chans. Bollen gick ut till en hörna som inte resulterade i något anmärkningsvärt och KFF har fortsatt inte släppt in ett hörnmål i Allsvenskan 2023.

Efter en förhållandevis händelselös första halvlek tilldelas samme Friedrich i den 34:e minuten rött kort. Detta efter en snöplig situation utanför eget straffområde. Jakob Kindberg kom återigen in som ersättare och stod bara minuter efter det för en jätteräddning när en Varbergspelare hamnar fri framför mål efter en hörna.

Resterande femton minuter var fortsatt tillknäppta och lagen gick in i halvtid med resultatet 0-0.

KFF började andra halvlek med att skapa en jättechans när Simon Skrabbs inspel från vänster nästan letar sig in i mål. Bollen räddas i sista sekund av en Varbergförsvarare, men starten indikerade att tränare Henrik Jensen ville ha ett mer offensivt lag på planen. 

Kort efter kom nästa jättechans när Romario drog till från distans. Varbergmålvakten såg ut att ha problem med att rädda det hårda skottet men lyckades ändå styra bort bollen.

Efter den initiala rivstarten från hemmalaget skulle det dröja till nästa farliga möjlighet. I den 67:e minuten skjuter en fristående Varbergspelare från fem meter bollen över mål. Detta följs fyra minuter senare upp av en frispelad Noah Shamoun som från straffområdets högra del träffade mål. Men Varbergs målvakt stod för en svår räddning.

Matchen stod länge och vägde när KFF i den 82:e plötsligt tilldelas en straff efter att Romario fälts. Fram klev Simon Skrabb och lyfte kyligt in bollen i nätet. Efter att ha spelat med en man mindre i nästan 50 minuter tog KFF därmed ledningen.

Detta följs upp av 13 svettiga minuter med ett Varberg som kastade upp allt de hade på Kalmars planhalva.

Men med ett starkt stöd från hemmapubliken vände KFF på den negativa trenden och tog hem alla tre poäng. Därmed är Kalmar FF sexa i den Allsvenska tabellen.

Annons